La Paeria millora l'entorn de 37 col·legis de la ciutat per augmentar-ne la seguretat i l'accessibilitat

L'Ajuntament de Lleida ha inicia el Pla de millora dels entorns escolars que ha elaborat i que afecta a 37 col·legis de la ciutat, amb l'objectiu d'incrementar la seguretat i l'accessibilitat als centres amb mesures que prioritzin la mobilitat a peu, en bicicleta i en transport públic de com ja havia fet als centres Frederic Godàs, Països Catalans i Francesco Tonucci. Entre altres mesures, el pla preveu la implantació de més zones 30, la instal·lació d'aparcaments per a bicicletes dins els centres, la millora de la senyalització i de l'accessibilitat o millora de les parades de bus. Les actuacions s'iniciaran pròpiament al col·legi Sant Josep de Calasanç i seguiran per la resta de centres.

El pla vol millorar la seguretat vial i promoure una mobilitat més sostenible al voltant dels centres escolars a partir de l'anàlisi en què es valora la tipologia de carrer en què es troba, les mesures de protecció, la senyalització, el mobiliari urbà o el serveis de transport públic, entre altres factors. Tècnics de mobilitat de la Paeria amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, l'Institut Municipal d'Educació, l'Agenda 21, AMPA's i de directors de les escoles, han dut a terme una recollida d'aquesta informació per detectar les necessitats de les 37 escoles que incorpora el pla, en tres de les quals la Paeria ja ha intervingut com són el Frederic Godàs, Països Catalans i Francesco Tonucci. 

A partir de les dades recollides, s'aniran implantant durant tres anys les mesures en diverses fases establint les prioritats segons les necessitats dels diferents col·legis. Entre les actuacions previstes, hi ha la implantació de més zones 30, la instal·lació d'aparcaments per a bicicletes als centres, la millora de la senyalització, de l'accessibilitat. Aquest projecte de millora dels entorns escolars, que suposarà una inversió municipal pròxima als 100.000 euros, és una de les propostes del Pla de Mobilitat Urbana de Lleida.

La primera tinenta d'alcalde de la Paeria, Marta Camps, ha presentat aquest dilluns el projecte que, en primera instància es durà a terme al col·legi Sant Josep de Calassanç, amb l'objectiu de millorar els accessos al centre i garantir uns desplaçaments més segurs. El projecte proposa vianalitzar el carrer Comtessa Elvira al tram proper a l'escola, on se situa la principal porta d'entrada al centre, així com ampliar un tram de vorera per assegurar l'accessibilitat. A més, per millorar la seguretat vial es crearà una nova zona 30 en tot l'àmbit i es reduiran el nombre de carrils del carrer Humbert Torres per tal de reduir la distància de creuament dels vianants. També es milloraran els passos de vianants, es potenciarà la senyalització i es faran reparacions puntuals en algunes voreres.
 

Font: ACN
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top