Diferents obres de millora a Igualada durant l'estiu

La ciutat d’Igualada veurà com, en les properes setmanes, s’inicien diferents projectes d’obra i millora que, segons ha explicat aquest dimecres el tinent d’alcalde d’Entorn, Josep Miserachs, “en uns casos van en la línia de fer la nostra ciutat amable, acollidora i ben planificada i, en uns altres, en la línia de fer una ciutat econòmicament forta i competitiva”.

Miserachs, però, destaca en primer lloc les accions que ja s’han enllestit al Mercat Municipal de la Masuca. Durant sis mesos, i amb la feina duta a terme pel personal dels plans d’ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya, s’han millorat les voreres i l’accessibilitat als encreuaments i els passos de vianants.

De manera imminent, però, la propera setmana arrenquen dos nous projectes d’obra. D’una banda, la construcció de la primera zona blanca d’aparcament gratuït en superfície. Estarà ubicada al solar de Cal Carné, al carrer Virtut i a tocar precisament del mercat; inclourà 47 places d’estacionament i les obres d’adequació del terreny tindran una durada màxima de vuit setmanes. Aquest projecte té un cost de 70.000 euros, la meitat dels quals, 35.000 euros, venen subvencionats pel Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya.

També properament és previst que comencin les obres per a instal·lar una zona de jocs infantils a la Plaça de Cal Font. Segons ha avançat Miserachs, “s’hi instal•laran dues àrees circulars de paviment tou, simulant la forma de dos botons, que continuaran amb l’estètica tèxtil que presenta aquesta plaça i que oferiran una zona de lleure per als nens que ara mateix no té cap espai proper”. L’actuació contempla conservar els dos traus que la plaça presenta més propers al carrer Sant Magí, incloent-hi les tisores de grans dimensions que resulten tan característiques del passat d’Igualada, i s’eliminaran els tres traus més propers a la biblioteca, de manera que es podrà guanyar un nou espai per a la celebració d’activitats i esdeveniments al costat Est de Cal Font. Les obres tindran també una durada aproximada de sis setmanes i un cost de 60.000 euros, dels quals 30.000 euros també venen subvencionats per la Generalitat dins del PUOSC.

La setmana passada ja es va iniciar una altra actuació per arranjar el tram de claveguera al carrer de Sebastià Artés, entre la Rambla Nova i la Plaça Espanya; una obra necessària pel perill d’esfondrament que presentava l’estructura. L’actuació durarà fins el mes d’agost i té un cost de 120.000 euros, finançats també al 50% per la Generalitat.

Mentrestant, al barri de Fàtima, ja s’ha començat la primera fase de l’adequació de l’accés per vehicles des de l’A-2, amb la qual s’obligarà als camions a vorejar el barri per la Ronda de Fàtima, a tocar del Parc de Valldaura, enlloc de circular per l’Avinguda Mare de Déu de la Pietat, la seva via més cèntrica, com succeeix avui. Aquesta és, segons Miserachs, “una vella reivindicació dels veïns, que pateixen soroll a les nits i veuen com el trànsit pesant passa a tocar de casa seva; amb aquesta acció volem solucionar aquests greuges”. Ara mateix s’estan adequant els vorals i, en una segona fase, al mes d’agost, se’n farà l’asfaltat i la senyalització, de manera que la modificació quedarà enllestida. Aquesta actuació la duu a terme la Brigada d’Obres municipal.

Precisament, al mes d’agost, s’invertiran 100.000 euros en el Pla d’Asfaltat 2012, també subvencionats en un 50% pel PUOSC. Concretament, s’arranjaran la plaça de la Masuca, els carrers Espelt, Vic, Paradís, Indústria i Roca i, finalment, l’Avinguda Àngel Guimerà. Les obres s’enllestiran abans de final del mes d’agost.

També en aquest període estival, entre juliol i agost, es farà la primera part de la substitució dels envidraments del CEIP Emili Vallès, canviant els vidres i els actuals tancaments de ferro per alumini i PVC. El cost és de 50.000 euros, 25.000 dels quals arriben via PUOSC. Segons Miserachs “aquest centre educatiu fa molt anys que necessita millores i, tractant-se d’una escola on gairebé hi ha més vidrieres que parets, aquesta acció era imprescindible”.

Passat l’estiu, amb l’arribada de la tardor, s’engegaran dos processos d’obres més. D’una banda, al setembre han de començar les obres de la primera fase del Centre d’Innovació per a la Simulació en l’Àmbit de la Salut, 4D Health, a l’edifici de l’antic hospital del Passeig Verdaguer. Aquesta fase té un cost de 1,2 milions d’euros, finançats per fons europeus FEDER. Fins al moment, trenta empreses ja han presentat candidatura en el termini de licitació que es tanca d’aquí a quinze dies. La primera fase té una durada prevista de dotze mesos de treballs aproximadament i, un cop enllestida, el centre 4D Health ja podrà començar la seva activitat.

Finalment, també a la tardor, es durà a terme una acció molt necessària a la piscina municipal de Les Comes, com és la millora de la seva coberta, instal•lant, a sobre de l’actual, un nou aïllament i la nova coberta. D’aquesta manera, s’aconseguirà afectar el mínim possible en l’activitat habitual de la instal·lació. Josep Miserachs recorda que “des de l’any ’88, quan es va fer la coberta original, no s’hi havia fet cap actuació d’aquesta magnitud, més enllà de petites reparacions”. S’hi destinaran 60.000 euros, finançats a la meitat també per la Generalitat.
 

Font: Ajuntament d’Igualada

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top