Internet per zones rurals

La connectivitat d'Internet ha convertit el món en un lloc més petit amb grans oportunitats. Ara, la gent pot compartir idees, fer nous amics i descobrir nous negocis.
 
Però en les comunitats rurals, un 60% de la gent, i fins i tot un 90%, no tenen accés de banda ampla a causa dels alts costos i baixos guanys d’estendre cables. Així com la connectivitat d'Internet permet superar les barreres geogràfiques, la banda ampla sense fils supera les barreres del cablejat. Les solucions de banda ampla sense fils d' Alvarion permeten als proveïdors de serveis construir xarxes de banda ampla del segle XXI rendibles per a comunitats rurals, que subministren accés a veu, vídeo i dades en qualsevol moment i en qualsevol lloc.
Aquestes solucions d’ Alvarion es caracteritzen per: una ràpida instal·lació i desplegament de serveis; escalabilitat 'pagui a mesura que creix'; qualitat de servei-rendiment en qualsevol tipus de clima; àmplia cobertura i baix cost total de propietat.
 
Ja s'ha aplicat al País Basc
 
Un exemple d'aquest accés a Internet el tenim al País Basc. La població rural és de més de 2 milions de persones distribuïdes en 7.254 quilòmetres quadrats. La manca d'interès comercial per oferir serveis de banda ampla va deixar a la meitat del territori i al 5% de la població sense cap accés.
Conseqüentment, el Govern Basc va prendre la iniciativa de reduir la bretxa digital i, davant els alts costos de construcció d'una infraestructura cablejada, va seleccionar la tecnologia de banda ampla sense fils d'Alvarion. El govern va subvencionar la xarxa, les terres i els equips locals de clients (CPEs) a través de la companyia de telecomunicacions del govern, i va adjudicar les operacions diàries a un proveïdor privat. La banda ampla sense fils va ser desplegada a tot el País Basc en un període de dos anys, i avui escoles rurals, negocis i governs locals tenen accés a Internet. Les millores en infraestructura han estimulat el desenvolupament econòmic i diverses companyies ja han inaugurat oficines al País Basc.
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top