Vic destinarà el pressupost a manteniment de la ciutat, Benestar i Família, Educació i Cultura i Ciutadania

Tercer pressupost que l’Ajuntament de Vic ha redactat a la baixa, concretament un -0.37% que suposa 144.196€ menys i que condueix a afrontar la realitat des d’una perspectiva d’austeritat. La rebaixa real suposa un disminució de més d’ 1 M€ degut als canvis introduïts en la comptabilització del triatge de residus i l’augment de la càrrega financera. L’ Ajuntament inicia una nova etapa en la seva organització i distribució de competències.

Tot i la contenció, l’Ajuntament ha fet un gran esforç per mantenir els serveis i la plantilla de personal exceptuant les baixes per jubilació.

Són uns pressupostos que posen l’accent en l’atenció als ciutadans com el manteniment de la ciutat, Benestar i Família, Educació i introduir una nova Àrea de Cultura i Ciutadania.

Des de l’equip municipal hi ha una voluntat de d’explicar i consensuar el pressupost amb la resta de formacions polítiques.

Pel que fa als departaments, es fa difícil la comparació amb el pressupost anterior donat que el canvi de legislatura ha propiciat la redistribució de les Àrees i per tant les seves competències.

Per altra banda no s’incrementa la pressió fiscals als ciutadans i es potencia l’economia de la ciutat amb la formació i suport per a la creació de nous llocs de treball i projectes de dinamització relacionats amb el Turisme, l’Educació o la Cultura.

En matèria d’ ingressos

Degut al context econòmic actual, aquest apartat s’ha tractat amb molta prudència amb l’objectiu de que no es produeixi cap dèficit al final de l’exercici.

• S’han augmentat els impostos directes en un 3.30% per ajustar-ho a la realitat.

• Pel que fa als impostos indirectes es deixen igual, perquè tot i haver rebaixat algunes taxes s’espera que el proper any millori l’activitat econòmica i es sol•licitin més llicències.

• Les taxes i altres ingressos s’han reduït un 2.70% degut a la reducció de la taxa de clavegueram, de llicències urbanístiques i d’obertura d’establiments

En quant a despeses

• S’han reduït les aportacions a organismes autònoms com l’Institut Municipal d’Esports i el Patronat de Fires i Mercats en un 8.05%.

• L’aportació a la Fundació L’Atlàntida s’ha reduït pràcticament un 16%

• L’aportació a ACVic s’ha reduït un 10%.

• Les despeses generals han baixat un 6.63%.

Aquestes disminucions s’han produït per poder afrontar despeses que es consideren imprescindibles com l’aportació a l’Escola de Música i Escoles Bressol. A més es crea un Reglament General de subvencions de l’Ajuntament.

També s’ha refinançant un préstec de 10 a 15 anys per tal de no disminuir l’impacte d’amortització del deute i poder mantenir l’equilibri pressupostari.


Font: Ajuntament de Vic
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top