L'Ajuntament de les Borges Blanques posa en marxa un pla d'estalvi d'energia

L'Ajuntament de les Borges Blanques encarregarà un pla energètic personalitzat per estalviar energia en els principals edificis municipals. Per dur a terme aquesta auditoria tècnica, l'equip de govern municipal ha demanat dues subvencions a l'Institut Català d'Energia per un import de 5.500 euros, el 80% del total del pressupost de la seva elaboració que ascendeix a 7.300 euros. Els resultats s'aplicaran inicialment als edificis del Col•legi Públic Joan XXIII i a la Biblioteca Marquès d'Olivart. L'objectiu és aconseguir una major eficiència i estalvi dels recursos municipals. L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, calcula que es podria reduir la factura de la llum fins a un 30%.

Mir ha afegit que la bona aplicació d'un pla d'estalvi d'energia ajudarà a reduir l'impacte mediambiental així com les despeses corrents, aconseguint a una major eficiència energètica dels edificis de propietat municipal.

A través de l'auditoria energètica es podrà conèixer el potencial d'estalvi energètic de les instal•lacions per, a partir d'aquí, implementar les mesures que calguin dur a terme per minimitzar el consum, que serà detallat segons la zona i els usos de cada un dels espais municipals, i permetrà saber quines són les solucions tècniques més eficients que cal dur a terme per reduir les despeses i l'impacte sobre l'entorn.

Aquesta mesura d'estalvi energètic se suma a l'adoptada per l'Ajuntament de les Borges Blanques en les passades festes nadalenques, quan es van substituir 3.000 bombetes tradicionals per il•luminació led, amb un consum més baix, que va suposar un important estalvi en la factura de la llum.


Font: ACN
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top