Entren en funcionament 240 nous punts de recollida pneumàtica al 22@

L'Ajuntament de Barcelona posa en funcionament la central de recollida pneumàtica de residus del 22@ Llevant, que amb 240 bústies donarà servei a uns 21.000 veïns i prop de 200 comerços. La implantació s'està fent de manera progressiva, de manera que el sistema arribarà al ple funcionament al mes de juliol. Aquesta instal·lació, la vuitena de recollida pneumàtica a la ciutat, completa la implantació d'aquesta xarxa a la Gran Via, en l'àmbit del districte de Sant Martí.

La nova central de recollida pneumàtica de residus del 22@ ha entrat en funcionament, amb 240 bústies que donen servei a les zones del sud-oest del Besòs i la Gran Via, al districte de Sant Martí.

El sistema s'està implantant de manera progressiva i arribarà al ple funcionament al mes de juliol. Aquesta xarxa arribarà a una població estimada de 21.000 veïns i a prop de 200 comerços.

La central del 22@ Llevant, situada al carrer de Cristóbal de Moura, entre els carrers de Puigcerdà i de Josep Pla, és la vuitena que es posa en marxa a la ciutat i completa la implantació d'aquesta xarxa a la Gran Via, en l'àmbit que pertany al districte de Sant Martí.
 

Un sistema més net i sostenible

Aquest sistema és més net que la recollida tradicional en contenidors, ja que permet reduir les olors i estalvia la circulació de camions, per la qual cosa ocasiona menys sorolls i pol•lució, tot i que s'incrementa el consum energètic. A més, permet llençar la brossa les 24 hores del dia, ja que els residus es recullen per succió, a través de canalitzacions subterrànies que es comuniquen amb la central.

Una xarxa de comunicacions permet conèixer, en tot moment, l'estat de les instal·lacions i optimitzar en temps real les bústies per recollir. En aquest sentit, el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha afirmat que és una nova mostra de "gestió intel·ligent de la ciutat" i que suposa "un veritable desplegament tecnològic".
 

Retirada de contenidors

En paral·lel a la implantació del sistema s'està duent a terme una campanya informativa per fer saber als veïns que s'han posat en servei les bústies, i les instruccions per fer-ne un ús correcte.
La implantació de la recollida pneumàtica a la zona permetrà retirar 184 contenidors i estalviar un camió de recollida diària.

Durant l'any 2011 es van recollir un total d'11.561 tones de residus amb aquest sistema, la qual cosa va representar un 2,3% del total de recollida domiciliària d'orgànica i resta a la ciutat. La nova central del 22@ està previst que reculli una mitjana diària de 14 tones de residus, de rebuig i orgànica, i més de 5.000 tones de brossa a l'any.

 
Font: Ajuntament de Barcelona

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top