Una atractiva oferta tecnològica com el wifi gratis és el complement ideal a un paquet turístic de qualitat

“L’Informe de comportament de l'usuari WiFi" elaborat per aquesta empresa revela els hàbits i pràctiques dels usuaris a l'hora de connectar-se en les més de 40 ciutats WiFi cobertes per Gowex a Espanya (més de 60 a tot el món).

Així, l'informe indica que el 80% dels usuaris que naveguen a les ciutats WiFi accedeixen amb dispositius mòbils davant un 19,8% que accedeixen amb PC, portàtil o netbook.

L'idioma de navegació predominant és l'espanyol (82,1%) encara que es recull un percentatge alt de visites en anglès 14,5% i en menor mesura, en francès (1,9%). La resta d'idiomes sumen el 1,5%.

Més de la meitat dels usuaris són homes d'entre 25-34 anys, que naveguen en xarxes socials com Facebook i Tuenti (prop del 80%).

L'iPhone és el dispositiu mòbil més utilitzat per navegar en mitjans de transport i cafeteries, mentre que els dispositius Android són els més usats en les connexions efectuades al carrer.

"Més encara, amb la revolució-gairebé invasió-de les tablets (als Estats Units 9 de cada 10 es ven sense tarifa de dades associada) tant usuaris, com empreses i institucions comproven dia a dia que la demanda d'una infraestructura wireless a la carrer és més necessària que mai ", explica el CEO de Gowex.

Segons Jenaro García, "el WiFi gratuït influeix i molt a l'hora de que el turista opti per determinats establiments en què allotjar-se, menjar o visitar. Per posar un exemple: ens hem adonat que ciutats turístiques en què comptem amb xarxa com Granada, Màlaga, Sevilla o Puerto del Rosario, els estrangers gairebé doblen en visites l'estadística del conjunt de les nostres ciutats".

"Una altra fita rellevant i paradigmàtic l'observem a la xarxa d'autobusos turístics de Madrid WiFi Tour ja que és una de les xarxes amb major ús de connexió per part de l'usuari (generalment estranger) i que suma una mitjana de prop de 20 minuts, molt per davant de la mitjana d'autobusos urbans (al voltant de 7 minuts) i interurbans (més de 12 minuts) ", afegeix.
 

Evitar els costos de roaming

Segons indica el CEO de Gowex, "potser el més rellevant és que el turista estranger no està disposat a assumir certs costos, abusius al nostre entendre, per accedir a Internet com passa amb alguns hotels (fins a 20 euros / dia), aeroports, etc . I, sobretot, no està disposat a pagar uns preus desorbitats cada vegada que es connecta fent roaming entre la xarxa del seu país i el nostre ".

Per tot això, conclou, "creiem que una atractiva oferta tecnològica com el WiFi gratuït és el complement ideal a un paquet turístic de qualitat, que permeti als visitants seguir connectats als seus encara que estiguin a milers de quilòmetres i que gaudeixin, sense por a rebre factures astronòmiques, d'un accés a Internet de qualitat".


Font: Hosteltur

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top