La Diputació haurà d'assumir serveis de tots els municipis de Lleida excepte de la capital

La nova llei de bases del règim local que prepara el Govern central obligarà les diputacions a assumir serveis mínims obligatoris dels ajuntaments de menys de 20.000 habitants que no compleixin una sèrie de criteris d'eficiència i estabilitat pressupostària, cosa que a Lleida obligaria la corporació provincial a fer-se càrrec de competències de 230 dels 231 municipis (excepte de la capital, l'única que supera aquesta xifra mínima de població). Així ho va explicar aquest dimarts al Congrés el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta. En la sessió, va indicar que durant un any se sotmetran a examen els serveis mínims municipals i de mancomunitats, com l'enllumenat públic, la neteja viària i el clavegueram. En els casos en què l'avaluació sigui negativa, va afegir, "hauria de ser causa determinant per encomanar-los a les diputacions".

A Lleida, això suposaria sotmetre a examen tots els municipis. La Diputació es veuria obligada així a assumir serveis mínims de tots els ajuntaments la gestió dels quals no s'ajusti als barems de la normativa estatal. Bona part dels serveis bàsics municipals a Lleida estan mancomunats a través dels consells, com la recollida d'escombraries; o bé estan adjudicats a concessionàries, com l'aigua de boca i el clavegueram. Així mateix, la Diputació col·labora en matèries com la conservació d'accessos a pobles. Beteta no va aclarir com afectarà la nova llei a aquest model de gestió.

Fonts del ministeri d'Hisenda van assenyalar que l'aprovació de l'avantprojecte de llei al Consell de Ministres s'espera "abans de l'agost" i que la seua tramitació parlamentària haurà d'iniciar-se al setembre per entrar en vigor a finals d'aquest any. Les mateixes fonts van puntualitzar que cada competència anirà lligada al seu finançament, amb la qual cosa la pèrdua de competències podria acompanyar-se d'una reducció de fons.


Font: cat.lleida.com
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top