L’Ajuntament de Barcelona dota amb la millor tecnologia els cossos de seguretat pública de la ciutat

L’empresa Dextron, adherida a Ajuntament Impulsa, ha estat l’adjudicatària per a subministrar 56 emisores, armaris i l’equipament en el cas dels vehicles camuflats.

L'Ajuntament de Barcelona ha fet un nou pas endavant en matèria de seguretat i prevenció refermant la seva aposta per a la millora del servei que ofereixen la Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona als ciutadans. Aquests dos cossos de seguretat pública incorporen a partir d’ara mitjans tècnics proveïts de suports tecnològics per millorar l’autonomia i l’eficiència de la feina dels cossos de seguretat.

Els Bombers estrenen quatre vehicles autobombes que compten amb un sistema d'extinció d'incendis que permeten estalviar fins a un 50% el consum d'aigua i escuma.

Per altra banda, la Guàrdia Urbana incorpora a la seva flota 56 nous turismes Seat Altea i 9 furgonetes. D’aquests 56 vehicles,  40 són logotipats, i  estan completament informatitzats amb PC’s incorporats (embarcats), en els quals es poden consultar les bases de dades policials i la informació de gestió dels recursos.

La inclusió dels ordinadors embrancats a l’interior dels vehicles ha permès que les patrulles guanyin en autonomia i que el cotxe es converteixi en un lloc de treball des d’on els agents poden disposar de tota la informació necessària per executar la feina des del carrer. Gràcies a la seva incorporació els agents poden accedir on-line a tots els serveis que ofereix la xarxa informàtica de l’Ajuntament, la Direcció General de Policia i la Direcció General de Trànsit, alhora que es faciliten els processos de redacció i s’agilitzen els tràmits. Els ordinadors permeten: rebre avisos de servei, accedir a les bases de dades del servei i al històrics, accedir als protocols d’actuació, reduir les les comunicacions via ràdio i la utilització de paper per anotar incidències, millorar la direcció dels dispositius.

El sistema, pioner a tot l'Estat, va començar a funcionar com a prova pilot en sis vehicles de la Guàrdia Urbana i dos dels Bombers de Barcelona i al llarg del 2011 s’ha pogut comprovar que amb la incorporació d’aquesta tecnologia als vehicles s’ha assolit una millor efectivitat de l’ús i la distribució dels recursos en el territori i una millor actuació en la reducció de la impunitat de les faltes i els petits delictes.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top