Concurs pioner per adjudicar l´enllumenat de Sant Feliu

L´Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols serà el primer dels consistoris catalans a contractar el servei d´enllumenat de la via pública amb un procediment de diàleg competitiu. Es tracta d´un mecanisme d´adjudicació destinat a grans contractes i serveis tècnicament complexos. De fet, la supervisió del procés dependrà d´una empresa de consultoria energètica, que els subvencionarà l´Institut Català d´Energia (Icaen).

L´organisme, adscrit a la Generalitat, promou el procediment a través de sis experiències pilot per estalviar un 15% del consum energètic. L´enginyeria i els candidats a l´adjudicació estudiaran la realitat del municipi i, sobre aquesta base, faran les aportacions per dissenyar el plec de bases de l´adjudicació, enriquit amb millores durant el procés de diàleg competitiu. Entre les solucions d´estalvi hi ha el telecontrol, la reducció de flux dels llums de matinada i el seguiment del seu consum i estat de funcionament. L´alcalde, Joan Alfons Albó, ho resumeix amb la fórmula “menys costos, millor servei i reacció més ràpida en cas d´avaries”.

El model que s´aplicarà a Sant Feliu girarà al voltant d´una empresa de serveis energètics (ESE), responsable tant de comprar l´electricitat com d´assumir la inversió de les millores en eficiència energètica i mantenir el servei en funcionament.

L´ESE recuperarà les inversions realitzades amb els estalvis econòmics aconseguits derivats de la reducció dels consums energètics de les instal•lacions. D´aquesta manera, els tècnics de l´Ajuntament destaquen que el gros de la inversió es farà a l´inici del contracte, “perquè interessa començar a amortitzar la despesa com més aviat millor”.

La junta de govern ha prorrogat cinc mesos la concessió actual perquè l´enginyeria i la resta d´empreses disposin de prou temps per dissenyar el nou model. La durada del nou contracte serà superior als deu anys i el consistori vol que el procés d´adjudicació estigui tancat perquè la nova ESE ja pugui treballar l´1 de gener del 2013.


Font: El Punt Avui

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top