Alcaldes de Girona reclamen reforçar la cooperació públic-privada, adjudicant concursos a les propostes més eficients

La col·laboració públic-privada junt amb la reforma del PUOSC van ser un dels punts claus en el col·loqui que va organitzar  ahir “Alcaldes.eu” a la seu del diari El Punt Avui de Girona. Ajuntament Impulsa va estar convidat a aquesta trobada on es van debatre temes molt interessants sota la pregunta “ Què passarà amb els municipis després del 20-N”.

Entre els presents en aquesta trobada d’alcaldes hi havia el Sr. Carles Puigdemont, alcalde de Girona, el President de la Diputació de Girona i alcalde de Salt, Sr. Jaume Torramadé i els alcaldes dels següents municipis: Banyoles, Blanes, Caldes de Malavella, Girona, L'Escala, Llagostera, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Olot,  Palafrugell, Palamós, Puigcerdà, Ripoll, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners i Cassà de la Selva.
A la sala no hi van haver colors polítics i si coincidència de criteris per afrontar la nova situació econòmica de forma constructiva i positiva. En paraules de l’alcalde d’Olot, “amb una gestió eficient el marge de millora és important”.

“Cal fer una apel·lació al canvi cultural” afirmava Carles Puigdemont. “Prioritzar el que ens fa forts, incorporar la idea de cost-benefici, aconseguir consensos transversals, coresponsabilitzar els ciutadans i prendre accions mancomunades”. També va parlar de tenir una administració ràpida i transparent, referint-se al llargs terminis d’exposició pública vigents des de l’època en que la gent no tenia facilitat de moviment. Igualment va fer palesa la necessitat de trobar nous indicadors de competitivitat, “ja no té sentit valorar la riquesa d’un poble pel número de vehicles, sinó per l’accés a banda ample del territori, per exemple”.

També es va demanar definició i canvis al òrgans superiors. Algunes de les reclamacions repetides per diferents alcaldes, entre ells Jordi Munell  alcalde de Ripoll, o Albert Piñeira alcalde de Puigcerdà, van ser la necessitat d’un canvi en el PUOSC per tal que els Ajuntaments siguin finançats al 100%, i no al 70 o 80% com ara, encara que això impliqui menys actuacions. També es va demanar que es continuïn atorgant més sistemes de bestretes perquè no es repeteixi el que ha succeït fins ara que es justificava la subvenció i a posteriori es cobrava, el que demanen és rebre una part per avançat i la resta quan es justifiqui. Durant la reunió també es va posar de manifest la necessitat de disminució de nivells administratius, es va esmentar l’excessiva tutela sobre l’ACA i l’INCASOL i el fet que s’havien de canviar i fer fora determinats drets adquirits.

Finalment, el President de la Diputació Jaume Torremadé també es va definir proclamant que mantindrien el fons de subvenció reforçant l’ajuda al Patronat de Turisme, a Xaloc i a Dipsalut, i que recolzarien l’emprenedoria. També va coincidir en que era necessari modificar el PUOSC i fins i tot dedicar-lo a gestió i manteniment, i no només a obra nova, així com la necessitat de canviar la Llei de la Funció Pública per tal d’estimular els funcionaris i que no considerin el seu lloc de treball com un privilegi inamovible.

Necessitat d’una col·laboració públic-privada

Un dels temes en que tothom va coincidir en aquest col·loqui va ser la necessària col·laboració públic-privada. L’alcalde de l’Escala es va referir a aquest aspecte dient que és un tema que s’imposarà per la lògica i que ja no ha de ser un motiu de confrontació política. L’alcalde de Palafrugell afegia que per determinats serveis el mercat ha de ser lliure, perquè hi ha gent més especialitzada en oferir un servei que la mateixa administració. I no va poder ser més explícit el President de la Diputació i alcalde de Salt Jaume Torremadé, quan va sentenciar  “el que pugui fer el sector privat ho ha de fer”.

Ajuntament Impulsa, una eina que facilita la recerca de proveïdors eficients

Aquesta trobada va ser un bon punt de presentació per Ajuntament Impulsa, ja que precisament moltes de les empreses adherides poden donar solucions eficients a l’administració local. Tots els assistents van sortir del col•loqui amb informació del portal on sens dubte hi trobaran moltes de les solucions que estan buscant per dur a bon port aquesta col·laboració públic-privada.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top