Defensen a Municipàlia el potencial del sector de la biomassa per crear nous llocs de treball

La biomassa forestal primària és l'energia renovable que més pot ajudar a la creació de nous llocs de treball, ja que una tona de biomassa que es mobilitza pot arribar a crear una mitjana de 12 llocs de treball directe i dotze d'indirectes, segons ha assegurat Joan Buchaca, tècnic responsable del Pacte d'Alcaldes de la Diputació de Lleida. En el marc d'una jornada tècnica organitzada per aquesta institució en el marc de la fira Municipàlia, Buchaca ha defensat que, a més de ser una gran oportunitat per evolucionar cap a un model de sostenibilitat energètica de futur, "la biomassa és una oportunitat per crear llocs de treball, afavorir la cohesió social i territorial i el desenvolupament local".

Joan Buchaca ha assegurat que actualment a Catalunya només s'aprofita el 20% del potencial de producció de biomassa i ha dit que les diferències de preus amb els combustibles fòssils són molt grans. "Unes diferències que permeten assumir perfectament els costos dels canvis de calderes i posar en marxa la infraestructura necessària", ha dit. 

La primera part de la jornada 'L'ús públic de la biomassa com a font d'energia', organitzada per la Diputació de Lleida, s'ha centrat en experiències sobre l'ús de la biomassa per a instal•lacions publiques i les fórmules per assegurar el rendiment de la biomassa, tant en boscos privats com públics. La segona part ha posat sobre la taula les diferents experiències entorn la gestió de la biomassa de les tres diputacions actives que formen part del Pacte d'Alcaldes -diputacions de Barcelona, Girona i Lleida-, i els respectius responsables han explicat les eines que faciliten per a que els ajuntaments puguin afrontar aquesta transformació energètica dins del seu municipi.  
 

Font: ACN
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top