Desenvolupen mobiliari urbà que pot produir energia fotovoltaica

Cetemmsa Mataró participa en un projecte per generar panells flexibles que produeixin electricitat des dels elements urbans.

L'empresa Foment de Construccions i Contractes i el centre tecnològic de Mataró (Maresme), Cetemmsa, desenvolupen un projecte estratègic "Enercity" per cobrir les necessitats energètiques de les ciutats intel·ligents, les 'smart-cities'. Finançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat amb un pressupost de 1,3 milions d'euros i una durada de 40 mesos.

Des Cetemmsa, justifiquen la necessitat d'investigar en projectes energètics davant l'augment, tant en població com en grandària, de les urbs, la qual cosa també implica un augment dels reptes mediambientals, ja que són les grans ciutats les que requereixen la majoria de serveis energètics. Així s'estima que la demanda energètica creixerà un 40% el 2030, segons l'Agència Internacional de l'Energia.

En concret, el projecte té com a objectiu generar un producte fotovoltaic flexible per produir electricitat a través del mobiliari urbà de les ciutats. Aquesta energia, de baix cost i no contaminant, haurà de satisfer les necessitats energètiques dels ciutadans a l'espai urbà.

"Enercity" transformarà els elements urbans com marquesines, parades de bus, fanals, bancs, cartells, tendals o sostres en objectes intel·ligents generadors d'energia.

El projecte desenvoluparà també el procés de fabricació de panells solars flexibles de manera que aquesta tecnologia pugui extrapolar a escala industrial amb un cost de fabricació inferior a la resta de les tecnologies fotovoltaiques existents.

"Els resultats d'aquesta iniciativa suposaran per als nous entorns urbans la possibilitat de comptar amb un major nombre d'emplaçaments dotats de tecnologia fotovoltaica, aportant més valor afegit al mobiliari urbà", indica María Teresa de Ugarte de FCC Energia i Sostenibilitat. "Quedant palesa la nostra voluntat de combinar les nostres activitats habituals amb energies renovables", conclou.

La participació de CETEMMSA en aquest projecte "reforça la nostra especialització en l'àrea dels printed electronics tant des del punt de vista de la pròpia recerca com en l'escalat dels processos preindustrials", assenyala Paul Lacharmoise project manager tècnic del projecte Enercity.


Font: La Vanguardia

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top