Diferents municipis de Catalunya utilitzen el sistema Can-ID de Vetgenomics

Can-ID és un sistema d’identificació genètica de mostres canines desenvolupat per l’empresa de base tecnològica de la UAB Vetgenomics. Municipis com Parets del Vallès o Ribes de Freser estan aplicant aquest sistema per lluitar contra la problemàtica de les deposicions canines a la via pública no recollides pels propietaris dels animals.

Diferents municipis de Catalunya han decidit lluitar amb noves tecnologies contra la problemàtica de les deposicions canines a la via pública no recollides pels propietaris dels animals. I ho estan fent amb Can-ID, un sistema que permet identificar mostres canines mitjançant l’anàlisi de l’ADN.

Aquest sistema ha estat desenvolupat per l’empresa Vetgenòmics, ubicada al Parc de Recerca UAB i especialitzada en diagnòstic genètic veterinari en animals de companyia.

Can-ID garanteix que la mostra biològica procedeix d’un únic animal i no ha estat contaminada amb ADN exogen (procedent per exemple d’orina d’un altre gos). També permet obtenir informació fenotípica (color i varietat de capa, mida, forma crani…) que permet fer un “retrat robot” del gos en cas que el perfil genètic obtingut de la femta no es trobi a la base de dades.
 
Ribes de Freser i Partes del Vallès  ja estan utilitzant aquest sistema. Aquests municipis han fet un cens genètic dels gossos del municipi, recullen els excrements del carrer, se’n pren una mostra que s'analitza amb Can-ID i es sanciona el propietari. Tordera i Hostalets de Pierola també estan a punt de començar a implantar el sistema.

A més, si es generalitza el cens de l'ADN dels gossos, Can-ID pot servir per protegir els animals de robatoris i abandonaments.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top