Dimarts 20 de setembre se sortegen 30 habitatges públics de lloguer a Mas Lluí a Sant Just Desvern

El proper dimarts dia 20 de setembre de 2022, a les 19 h, tindrà lloc el sorteig dels habitatges públics de lloguer que l’IMPSOL està construint al carrer Carolina Catasús, número 7, al barri de Mas Lluí, a Sant Just Desvern.

L’esdeveniment se celebrarà a la sala d’actes del nou Centre Cívic Soledat Sans Serafini, al carrer Maria Montessori, 2, de Sant Just. Hi participen 73 persones admeses, majoritàriament joves, i se sortegen 30 habitatges.

La promoció disposarà de 30 habitatges i 30 places d'aparcament

El projecte organitza la planta quadrada del bloc com un esquema de franges concèntriques. La col·locació del nucli de comunicació a la façana nord-est, permet dotar els habitatges de les millors vistes i orientació, alliberant les cantonades per a les terrasses.

L’atri, al centre de l’edifici, a més de ser un espai de socialització, també funciona com un espai intermedi i un mecanisme de regulació tèrmica. Durant els mesos freds l’atri es tanca, actuant com a captador solar, tot fent de l'edifici un volum compacte. En els mesos càlids, la seva obertura genera un edifici porós, utilitzant l’assolellament més intens per forçar la ventilació natural i aprofitar l'espai com a pati d'extracció.

L’habitatge s’estructura en tres franges. La franja tècnica és el segon anell, i ordena el funcionament de les zones humides. Les tipologies s'organitzen com un sistema de vistes creuades i recorreguts diagonals que garanteixen la il·luminació de tots els espais i la connexió visual terrassa-sala-menjador-accés. Aquest espai distribueix totes les sales o cambres de la casa. Les cambres estan formades per la tercera franja, que recull les zones de dia i habitacions. La tipologia dels habitatges elimina la jerarquia entre aquests espais, possibilitant l'intercanvi en les seves funcions, segons les necessitats que apareixen al llarg de la vida dels ocupants. El balcó és l’anell perimetral que connecta els espais interiors amb l'exterior, eixamplant-se en les cantonades per crear espais de terrassa annexats amb les zones d'estar. Aquests balcons lineals treballen com a brise-soleil, bloquejant la radiació solar a l'estiu i captant els rajos solars en els mesos freds de l'any. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top