Dotze projectes presentats als Pressupostos Participatius de Cambrils passen a la fase final de votació

Els cambrilencs i cambrilenques ja han decidit les 12 propostes que passaran a la fase final de votació dels primers Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Cambrils, dotats amb 100.000 euros. Els projectes finalistes es van escollir al taller de priorització TOP10 que es va portar a terme dimarts al vespre al Centre Cultural. La sessió, conduïda pel sociòleg Daniel Tarragó, va comptar amb la participació d’una seixantena de veïns i veïnes del municipi, que van treballar en grups de cinc i van puntuar els 45 projectes validats. Els projectes i les puntuacions es podran consultar al web https://participa.cambrils.cat a partir de dilluns.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha destacat l’aposta de l’Ajuntament per la participació com una manera d’aprofundir en la democràcia, implicar i coresponsabilitzar la ciutadania en la presa de decisions i generar intel·ligència col·lectiva. La regidora de Participació, Ana López, ha afirmat que els Pressupostos Participatius són una eina més d’interlocució amb la ciutadania però no l’única i ha anunciat la voluntat del govern de donar continuïtat a la iniciativa cada dos anys.

Ara l’Ajuntament està treballant per acabar de definir les propostes i pressupostar-les. El període de votació s’iniciarà el mes de novembre i hi podran participar les persones de 16 anys i més empadronades al municipi  de Cambrils. la ciutadania podrà votar dipositant les butlletes en les urnes instal·lades als equipaments municipals o per internet a través del web dels pressupostos. El projecte o projectes més votats, fins a arribar als 100.000 euros, s’executaran durant l’any que ve.

 
PROPOSTES FINALISTES

1.- INSTAL·LACIÓ PERMANENT DE 3 WC QUÍMICS AL LLARG DEL LITORAL CAMBRILENC.

2.- ESPAI DE JOC OBERT PER A FAMÍLIES EN UNA SALA D’UN EQUIPAMENT MUNICIPAL.

3.- ÀREA D’ESBARJO PER A GOSSOS.

4.- NOU PARC INFANTIL A LA ZONA VERDA DE LA BÒBILA AMB JOCS INFANTILS I MOBILIARI URBÀ.

5.- MILLORA DEL PINAR DE L’AVINGUDA MAS CLARIANA. Renovació de jocs infantils i col·locació de taules de pícnic.

6.- AAPP D’INCIDÈNCIES. Disseny i programació d’un aplicatiu per a tauletes i mòbils per tal que els ciutadans de Cambrils puguin comunicar incidències i propostes de millora a la via pública.

7.- MILLORES AL PALAU D’ESPORTS. Millora del sistema de la temperatura de l’aigua de les dutxes, millora del sistema de ventilació (temperatura de l’aire i reducció de la humitat), i adquisició i instal·lació de noves taquilles als vestidors.

8.- MILLORES DE SEGURETAT AL PARC INFANTIL DE LA PLAÇA DE LA PALMERA. Instal·lació d’una tanca perimetral a l’àrea de jocs infantils de la plaça situada a l’Avinguda Adelaida amb Passatge n 8, i col·locació d’elements per reduir la velocitat dels cotxes abans del pas de vianants que hi ha a la sortida del pont de la riera.

9.- AMPLIACIÓ DE LES ÀREES DE JOCS INFANTILS DELS PARCS DEL PINARET I EL PESCADOR. S’incrementarien el nombre de jocs infantils (fonamentalment al Pinaret) diversificant aquest mobiliari per a diferents edats i incorporant elements integradors per tal de fer-los accessibles i adaptats.

10.-  NOU MOBILIARI URBÀ. Adquisició i instal•lació de nou mobiliari urbà a zones estratègiques del municipi (les que s’identifiquin com a més prioritàries pels serveis tècnics): bancs amb reposa braços i respatller (còmodes i adequats per tothom i sobretot per a la gent gran), papereres amb cendrers, i papereres de diferents fraccions de reciclatge als equipaments municipals. També s’instal·larien 2 o 3 fonts al passeig marítim.

11.- MILLORES AL PARC MAS CLARIANA. Instal•lació de nous jocs infantils i millora i ampliació  del mobiliari urbà (bancs, papereres, taules, etc.) i dels espais esportius (instal·lació de taules de ping-pong, etc.).

12.- HABILITAR UNA NOVA SALA DE FITNESS AL PALAU D’ESPORTS I MILLORAR L’EXISTENT. S’instal·laria paviment adequat, així com megafonia i climatització. També s’equiparia amb el material necessari per a la pràctica esportiva.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top