Dues escoles d'Esplugues estalvien 6.000 kWh d'electricitat en un curs

El treball dels equips energètics de les escoles Folch i Torres i Joan Maragall, adherides al projecte Euronet 50/50, aconsegueix un estalvi mitjà de 6.000 kWh d'electricitat, xifra que equival a una reducció econòmica conjunta de 500 euros.

Seguint la filosofia d'aquesta iniciativa europea, la meitat d'aquest estalvi en la factura de la llum repercutirà directament en noves inversions en els col·legis perquè continuïn millorant en l'àmbit de l'eficiència energètica.

En aquest cas, serà l'ajuntament, que s'encarrega de les despeses dels centres escolars, el que premiarà l'esforç dels alumnes, professors i equips directius reinvertint en els col·legis aquest 50%, i alhora les arques municipals s'estalvien l'altra meitat de la reducció del consum.


Implicació dels alumnes

Aquest estalvi s'aconsegueix gràcies al treball de control dels equips energètics, integrats per alumnes que en cada centre s'encarreguen de vigilar perquè les llums no es quedin enceses fora de l'horari escolar o de l'ús de la calefacció.

També contribueixen a l'estalvi altres mesures aplicades durant els últims anys per l'ajuntament, com la substitució de les estufes elèctriques, la instal·lació de vàlvules termostàtiques i l'inici de la sectorització de la il·luminació de les aules.

La previsió anual a les dues escoles, si es manté aquesta tendència, serà d'uns 14.000 kWh i de 1.200 euros.


Font: El Periódico
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top