Durant l’agost continuen endavant les obres corresponents a la tercera fase d’Espronceda per consolidar la urbanització d’aquest barri de Sabadell

Els treballs per consolidar la urbanització del barri d’Espronceda continuen endavant aquestes setmanes. Concretament, s’estan portant a terme les obres corresponents a la tercera fase, ubicades entre el passeig d’Espronceda, el carrer de Feijoo, carrer de Fontanella i carrer de Campoamor i en els carrers interiors de Manyans i Teixidors. El tinent d’alcalde d’Urbanisme i aquesta setmana alcalde accidental, Ramon Burgués, i el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, han visitat el barri, per comprovar in situ l’evolució de les obres, que són a càrrec de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC). El termini d'acabament d'aquestes obres està previst per a finals d'any.
 
Durant la visita, Ramon Burgués ha valorat molt positivament els treballs que, en les seves paraules “donaran resposta a una demanda llargament reivindicada pel barri i per la ciutat”. Per la seva banda, Josep Ayuso ha remarcat que “ha estat un procés llarg, però amb la feina, esforç i voluntat de col•laboració de Generalitat, Ajuntament i veïns estem arribant al final i es donarà solució a una reivindicació històrica”.
 
Els treballs de la tercera fase van començar pels espais interiors corresponents als carrers de Manyans i Teixidors. Per continuar amb la planificació, la part nova que s'ha encetat és la corresponent al perímetre de la Fase 3, això és la vorera del passeig d'Espronceda i del carrer de Fontanella. Per tal de poder passar instal•lacions a la vorera i donar pas als vianants, s’ha suprimit la franja d'aparcament en semibateria al passeig d'Espronceda. Pel que fa al carrer de Fontanella, s'ha hagut de suprimir un sentit de circulació. Aquí el projecte preveu la construcció d'una bossa d'aparcament i una illeta per distribució del trànsit.
 
L’actuació a la fase 3 d'Espronceda és un projecte de rehabilitació, on quedaran renovats el paviments, la xarxa d'enllumenat, la xarxa de reg, la jardineria i el mobiliari urbà. Dintre d'aquest capítol, està prevista la col•locació de jocs infantils, aparells de gimnàstica, bancs, papereres i fonts. També s'està executant la renovació de la xarxa d’aigua potable i la instal•lació d’un nou punt de la xarxa contraincendis.
 
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha invertit un pressupost de més d’1,1 milions d’euros en aquestes obres. En aquesta actuació s’han reservat tres llocs de treball (dos manobres i un ajudant de paleta), destinats a persones en risc d’exclusió social, dins el programa Posa’t a Punt, que promou l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
Cal destacar que, de manera periòdica, es fan comissions de seguiment entre l’Ajuntament i l’Associació de Veïns d’Espronceda per valorar l’evolució de les obres.
 
A més, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya també està finalitzant les obres pendents de les fases 1 –entre Aribau i Aprestadors– i 2 –entre el carrer dels Aprestadors i Fontanella–, que restaven pendents a causa de certes deficiències sorgides en els treballs realitzats.
 
 
Font: Ajuntament de Sabadell
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top