El Berguedà rep 558.982 euros de subvencions dels fons Feder

Les ajudes faran possible projectes per valor d'1,1 milions d'euros en neteja de boscos, recuperació del patrimoni i energies sostenibles.

El Berguedà rebrà 558.982 euros d'ajudes dels fons europeus Feder que han de fer possible projectes públics per valor d' 1.117.966 euros. Aquestes ajudes són per actuacions de prevenció d'incendis forestals en els boscos públics berguedans, la consolidació de la fortificació carlina de la Torre de la Petita a Berga i la implantació d'energies netes al Museu de les Mines de Cercs.

La Mancomunitat de Municipis Berguedans per la Biomassa que aplega els municipis amb forest pública que són Berga, Cercs, Bagà, Gisclareny, Gósol, la Pobla de Lillet i Saldes duran a terme diferents actuacions per prevenir incendis forestals per valor de 442.555 euros amb ajuda del 50% del Feder de 221.277 euros. En concret s'actuarà en el tractament de la vegetació i l'arbrat a banda i banda de diferents pistes forestals en un àrea dels boscos públics d'aquests municipis de 152 hectàrees. El tècnic del projecte Miguel Ángel Sobrino ha explicat que també s'aclariran la vegetació i l'arbrat d'àrees recreatives per evitar la propagació del foc. S'actuarà en un 31,20 hectàrees. Amb el mateix objectiu es durà a terme una feina similar en zones estratègiques com són colls o barrancs en una àrea de 78 hectàrees. A banda d'això es crearan 10 quilòmetres de pistes forestals noves per poder accedir a la totalitat de la massa de boscos púbica d'aquests pobles. I, se'n repassaran 26 d'existents. "Aquesta és la feina que hi ha prevista per al 2013 i el 2014", ha assenyalat Sobrino.

D'altra banda, també ha rebut confirmació d'ajuda l'Ajuntament de Berga pel projecte de recuperació de la fortificació carlina de la Torre de la Petita. El consistori ha plantejat una proposta per valor 474.500 euros per fer aquesta actuació així com l'arranjament de camins i la proposta ha rebut al confirmació d'una ajuda de 237.250 euros del Feder. La regidora de Cultura, Queralt Calderer, ha fet palesa la seva satisfacció per la confirmació d'aquesta ajuda que ha de permetre dur a terme aquesta iniciativa. "A veure què podem fer, tenim feina. La meva idea seria consolidar l'estructura per evitar que caigui i tancar-ho", ha comentat. Dins d'aquesta actuació també es planteja l'arranjament de camins per "interconnectar la Torre de la Petita amb el castell veí de Sant Ferran, el nucli urbà de Berga, el santuari de Queralt i també el pou de gel tal com han explicat fonts municipals. Així mateix es vol "consolidar" la xarxa existent de camins i senders. També rebrà ajudes del fons Feder el Museu de les Mines de Cercs, en concret 100.455 euros per fer possible un projecte de 200.911 euros. La directora del museu, Alba Boixader, ha explicat que aquests diners serviran per instal·lar l'energia geotèrmica a la part de recepció del museu. "Ja en tenim a la zona dels audiovisuals i va molt bé" i es tracta d'una energia sostenible. També es farà una sala de tallers a l'Hogar del Minero del centre que s'escalfarà amb pèl·lets.


Font: Regió 7

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top