El CEIP Sant Martí s'endú el Premi Endesa a l'edifici no residencial més sostenible

L'edifici, que compta amb Certificació Energètica Classe A, assegura un bon comportament tèrmic amb cobertes i façanes ventilades i maximitza el gruix de l'aïllament.

 
El projecte del Centre d'Educació Infantil i Primària Sant Martí va ser impulsat per l'Ajuntament de Barcelona des d'Habitat Urbà amb una inversió de 13,7 milions d'euros. Es va apostar per un projecte d'escola "àmplia, extensa, sensible i permeable a l'entorn, però eminentment urbana", ha expressat el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers.

El regidor també ha afirmat que, "per a aquest govern és clau avançar en l'autosuficiència energètica, i incorporar-ne l'optimització en tots els àmbits, des d'un projecte d'escola, fins a la gestió de l'enllumenat públic o l'aprofitament d'energies alternatives en els serveis municipals".
 

Pensat i construït per ser eficient energèticament

L'Equipament va permetre aquest curs 2012-2013 el trasllat de l'Escola Sant Martí que funcionava en mòduls. A l'actual ubicació, a la Rambla del Poblenou, el nou edifici acull l'escola, l'escola d'adults i un aparcament soterrat de dues plantes.

El projecte va se executat per l'equip UTE YOSUMO i va ser finalitzat a principis de 2013. L'edifici té dues plantes soterrànies dedicades a l'aparcament públic. Els espais superiors usen la planta baixa i les cobertes com a patis de jocs, de manera que es potencia la il·luminació, ventilació i vistes dels espais interiors de l'escola. S'ha construït amb un sistema de façana i coberta ventilada, murs de formigó texturats i també s'ha tingut en compte la protecció solar.

 
Font: Ajuntament de Barcelona
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top