El Centre d'Acollida Turística de Ripoll torna a obrir les portes aquest divendres de la mà d'una iniciativa privada

El Centre d'Acollida Turística de Ripoll tornarà a obrir les portes al públic aquest divendres de la mà d'una iniciativa privada que combina la Fundació MAP i el Centre d'Educació Ambiental Alt Ter. La directora del MAP, Herminia Ordeig, ha explicat a l'ACN que el projecte es basa en tres grans activitats: gastronomia, activitats turístiques i el lloguer de bicicletes elèctriques, les 'burricletes'. La segona etapa d'aquest equipament turístic ubicat a Can Guetes "canvia força la filosofia respecte a quan es va obrir", ha afegit la directora. En aquest sentit, el centre d'interpretació no desapareixerà, "però serà molt més dinàmic". L'equipament ha necessitat una inversió inicial de 50.000 euros.

El Centre d'Acollida Turística de Ripoll va baixar la persiana a finals de l'any passat perquè el Govern va deixar d'aportar-hi recursos. La Generalitat va passar la titularitat de tots els CAP, una desena arreu del Principat, als ajuntaments del municipi del qual depenien i ara, en el cas de Ripoll, el consistori ha fet una concessió a la Fundació MAP i al Centre d'Educació Ambiental Alt Ter per la seva gestió. La concessió, però, serà per a quatre mesos a l'espera del que dictamini un concurs públic.

La directora de la Fundació MAP, Hermínia Ordeig, ha explicat que valoren molt el fet de poder treballar en cooperació amb altres entitats "perseguint la idea de no competir amb ningú" i, sobretot en aquest cas, "perquè es tracta d'un projecte molt global".

Així, el nou projecte es gestionarà conjuntament "i ho compartirem tot", ha explicat Ordeig. "L'equip del CEA està més especialitzat en turisme i nosaltres en hostaleria i serveis, però repartirem les tasques en funció de les persones que tinguem, no de les activitats", ha puntualitzat.

Segons la directora del MAP, la idea principal és fer del CAT un centre de "multiserveis turístic" perquè es tracta d'un "gran" punt de partida i acollida de persones que volen visitar el Ripollès. La voluntat, doncs, serà prestar "el màxim de serveis" perquè els turistes puguin conèixer el Ripollès "i s'hi trobin a gust". En aquest sentit, el públic a qui s'adreça el centre és tant al turista que ve de fora, com també al ciutadà de la comarca".


Estructura del CAT

El CAT disposa d'una restaurant on s'hi oferiran tots els àpats, des de l'esmorzar fins al sopar. Els caps de setmana l'establiment tancarà a les dues de la matinada, així que també tindrà una utilitat com a bar de copes. Segons Ordeig, "hem intentat que el restaurant pugui estar obert el màxim d'hores possible". A més, la carta només oferirà productes del territori i productes ecològics. Ordeig ha destacat que intentaran comprar productes "on a darrere hi hagi un projecte social o sostenible". A banda, els mateixos productes també es podran comprar a l'agrobotiga.

Pel que fa a les activitats turístiques, s'oferiran visites guiades i rutes enfocades a conèixer Ripoll per divulgar el seu patrimoni. "L'objectiu és anar estenent les rutes i les visites per tota la comarca", ha afegit Ordeig. A banda, l'espai també acollirà exposicions itinerants, activitats infantils i xerrades amb el propòsit de dinamitzar l'espai i convertir-lo també en un punt de trobada.

La tercera pota del projecte versa sobre un servei de lloguer. Ripoll, a partir d'ara, serà un 'punt burricleta'. Així, aquelles persones que s'adrecin al CAT, a banda de tenir l'opció de llogar una BTT, també podran contractar el servei d'una bicicleta elèctrica. Ordeig ha ressaltat que "ens agrada molt la filosofia de poder passejar per la comarca, descobrir el paisatge i gaudir-ne, més enllà de practicar un esport estrictament". A més, també ha afegit que el Ripollès disposa d'una orografia "dificultosa" i la 'burricleta' pot ajudar a què tothom pugui visitar la comarca "sense que l'estat físic sigui un impediment".


La segona etapa es planteja diferent a la inicial

Si bé els CAT van néixer com la suma d'un punt d'informació, una cafeteria i un centre d'interpretació del territori, ara això canvia radicalment. En el cas de Ripoll, el CAT reivindica Ripoll com a Bressol de Catalunya mitjançant una exposició interactiva a través de Guifré el Pelós, comte de Barcelona. Ordeig ha explicat que aquest espai no desapareixerà però es convertirà en un centre "dinàmic" amb la idea d'anar-hi combinant diferents exposicions com una dedicada als productes locals o al bolet, quan sigui la temporada.

En aquest sentit, l'espai deixa de ser un centre amb vocació "estrictament pública" i passa a ser un negoci que ha d'aportar "rendibilitat" per tal de "pagar el sou a les persones que hi ocupem", ha destacat Ordeig. L'espai d'oficina de turisme tampoc desapareix , "però passarà a ser d'autoservei i amb pantalles interactives". Una altra de les línies de negoci que caldrà explotar és convertir el CAT en una central de reserves, ha apuntat Ordeig.


Font: ACN
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top