El certificat d'eficiència energètica, obligatori per vendre o llogar un habitatge

 

El Govern obligarà a partir de l'1 de juny a posar a disposició dels compradors o arrendadors d'edificis o de part dels mateixos, per a lloguers amb una durada superior a quatre mesos, un certificat d'eficiència energètica.
 
El Consell de Ministres ha aprovat, dins de les mesures de suport a l'habitatge i rehabilitació adoptades, un Reial Decret per traslladar a la normativa espanyola el procediment bàsic per a la certificació d'eficiència energètica dels edificis.
 
Aquest certificat, a més de la qualificació energètica de l'edifici, ha d'incloure informació objectiva sobre les característiques energètiques dels edificis, i, en el cas d'edificis existents, document de recomanacions per a la millora dels nivells òptims o rendibles de l'eficiència energètica de l'edifici o d'una part d'aquest, de manera que es pugui valorar i comparar l'eficiència energètica dels edificis.
 
Com a eina per facilitar l'obtenció d'aquests certificats, per mandat del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme i del Ministeri de Foment, l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) ha elaborat els programes informàtics CE3 i CE3X, tots dos publicats com documents reconeguts a disposició dels tècnics certificadors.
 
A més, l'IDAE s'ha encarregat de dur a terme un pla de formació per formar els tècnics responsables de certificar energèticament els edificis i d'aquells altres encarregats del seu control i inspecció sobre les eines reconegudes CE3 i CE3X.
 
L'IDAE també s'encarregarà d'informar els venedors, compradors i usuaris d'habitatges i edificis en general sobre les noves obligacions a què han de fer front.
 
 
OBLIGACIONS PER LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES
 
Igualment, i com a actuació exemplaritzant de les Administracions Públiques, el Reial Decret obliga que tots els edificis o parts dels mateixos, en què una autoritat pública ocupi una superfície útil total superior a 500 metres quadrats inicialment que siguin freqüentats habitualment pel públic , disposin del certificat d'eficiència energètica i exhibeixin l'etiqueta d'eficiència energètica.
 
Així, el complex Cuzco que alberga els ministeris d'Indústria, Energia i Turisme, Economia i Competitivitat i part d'Hisenda i Administracions Públiques, ja ha estat qualificat mitjançant el programa informàtic de referència obtenint la qualificació energètica 'C'.
 
 
100 MILIONS A MILLORAR L'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA
 
A més, l'Executiu ha aprovat un Reial Decret encaminat a millorar l'eficiència energètica i la utilització de les energies renovables en els edificis que permetrà, entre altres actuacions, ajudes directes al canvi de calderes.
 
Amb una dotació de cent milions d'euros, aquest programa busca promoure la realització de mesures d'estalvi i eficiència sobre l'envolupant i les instal•lacions tèrmiques dels edificis existents d'ús residencial, i la incorporació d'energies renovables (biomassa i geotèrmia, principalment).
 
Així, podran ser beneficiaris dels ajuts o del finançament d'aquest programa les comunitats de propietaris d'edificis residencials d'ús habitatge, les comunitats de béns dels propietaris d'edificis d'habitatges no dividides horitzontalment i les persones físiques propietàries d'un edifici d'habitatges unifamiliar.
 
A més, es consideraran actuacions susceptibles d'ajuda les actuacions integrals en edificis d'habitatges sempre que comprenguin una o diverses de les següents mesures que millorin la qualificació energètica de l'edifici o habitatges afectats.
 
Entre aquestes mesures, figuren la millora de l'eficiència energètica de l'envoltant tèrmica dels edificis d'habitatges existents i de les instal·lacions tèrmiques dels edificis d'habitatges existents.
 
Així mateix, es recull l'opció de la substitució d'energia convencional per biomassa en les instal·lacions de calefacció, climatització i aigua calenta sanitària dels edificis d'habitatges existent i la substitució d'energia convencional per energia geotèrmica en les instal·lacions de calefacció, refrigeració i producció de aigua calenta sanitària dels edificis d'habitatges existents. La dotació econòmica del pla es repartirà equitativament entre les quatre tipologies d'actuacions anteriors.
 
 
Font: Europa Press
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top