El Club d'Innovadors Públics #CIP ha realitzat un estudi per conèixer quin és el Perfil de l'Innovador Públic

L'objectiu d'aquest estudi és donar a conèixer al públic en general una realitat poc difosa: l'existència d'un creixent col·lectiu d'homes i dones que aporten diàriament al seu treball una actitud d'innovació, buscant la millora dels seus equips, els seus departaments i administracions i, en definitiva, la millora del servei als ciutadans.

El principal propòsit és posar en valor la figura de l'Innovador i cridar l'atenció a les administracions i a la societat sobre el necessari paper d'aquests en la millora de les nostres administracions, en la modernització dels serveis públics i de l'atenció als ciutadans.

S'ha buscat a través de l'enquesta conèixer millor les característiques dels nostres Innovadors Públics. L'enquesta ha estat realitzada entre els més de sis-cents responsables públics que participen en el #CIP. És anònima i, gràcies a la amplíssima participació (més del 50%) i la informació obtinguda, ha permès definir el perfil mitjà i la situació actual d'aquest extraordinari col·lectiu. S'hi defineix la tipologia per edat, sexe, localització, activitat, nivell de responsabilitat, impressió del seu paper, capacitat de decisió, formes de comunicació i col·laboració, etc.

El contingut de les preguntes de l'enquesta sorgeix dels textos de les conclusions del "Primera Trobada Nacional de la Blogosfera Pública" que, de forma col·laborativa, va definir les característiques bàsiques d'aquest tipus de professionals. Característiques que s'han ratificat en aquesta enquesta.

La mostra. Hi han participat 331 Innovadors Públics, més del 50% dels més de sis-cents membres del #CIP, el que permet oferir una visió molt real de la situació del col·lectiu. Majoritàriament desenvolupen la seva tasca en matèries d'administració electrònica en les seves institucions.

El qüestionari. Per obtenir la informació necessària s'han realitzat 30 preguntes diferenciades en quatre grups referits a:
• Identificació i localització
• Característiques que defineixen l'innovador
• La forma en què es comunica
• Reconeixement, capacitat i comunicació
Tenint en compte els trets més generals recollits, podem determinar el perfil dels Innovador Públic així:

"L'Innovador Públic, tant home com dona, majoritàriament, pertany al grup A. Té entre 40 a 59 anys, viu en una gran ciutat, treballa en l'administració local, utilitza la tecnologia i les xarxes socials, se sent integrat en el seu entorn i té algun marge de decisió en àrees més propenses a la innovació. A més, té experiència en innovació ja que ha desenvolupat ja algun projecte innovador. Busca el reconeixement en el suport a les propostes d'innovació plantejades, més que en la remuneració ".

La presència d'Innovadors Públics en les nostres administracions està molt distribuïda, destacant el sector local i les ciutats i comunitats de Madrid i Catalunya. Reclamen una major implicació de les administracions en el foment de la iniciativa i el canvi per millorar els serveis públics i un major suport als innovadors que han de tenir un paper cada vegada més important en la transformació de les nostres administracions.

L'estudi detallat es pot consultar al bloc https://innovadorescip.wordpress.com

Vivim temps de canvi en les nostres administracions públiques, moments difícils en ocasions que requereixen de l'adopció de decisions estratègiques de manera immediata i de lideratges professionals i personals que marquin el rumb en les nostres organitzacions. I és, en aquest sentit, on la figura del Innovador Públic ha demostrat ser més necessària, en la mesura que el seu perfil uneix en una mateixa persona, capacitat de gestió, impuls emprenedor, lideratge motivacional i, fonamentalment, passió per la cosa pública.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top