El Consell Comarcal de Baix Ebre construirà una planta de transferència d’envasos a l’Aldea

l president Lluís Soler ha destacat que “aquesta instal•lació és una inversió rellevant per a la comarca atès que generarà un estalvi econòmic que beneficiarà a les administracions locals en el marc de la gestió del COPATE
El plenari de l’ens comarcal del Baix Ebre ha aprovat, per unanimitat, el conveni amb ECOEMBES per tal de millorar la gestió dels residus d’envasos a la comarca del Baix Ebre. De fet, la millora consistirà en construir una planta de transferència d’envasos, al municipi del l’Aldea, per tal de disminuir les despeses associades al seu transport fins la planta de referència de Tarragona.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquesta instal·lació és una inversió rellevant per a la comarca atès que generarà un estalvi econòmic que beneficiarà a les administracions locals en el marc de la gestió del COPATE”.  A mig termini, la transferència podrà ser utilitzada també com a sistema de pretriatge per tal de millorar la qualitat i incrementar, paral·lelament, les compensacions econòmiques que es reben pel reciclatge. Aquesta planta, a més, podrà donar servei, si s’escau, a les comarques veïnes.


Arranjament del GR92

En el transcurs del plenari també s’ha aprovat, per unanimitat, la sol•licitud d’ajut i autorització per a l’execució del projecte de millora i valorització turística del GR92. Una actuació que beneficiarà als municipis pels quals transcorre el GR, l’Ampolla, el Perelló i l’Ametlla de Mar. El president ha destacat que “aquesta és una actuació de mínims que ha de permetre arranjar el camí del GR i evitar el seu deteriorament constant”. Aquesta proposta té per objectiu sol·licitar l’autorització i el finançament complementari per part del govern espanyol com a titular del trajecte turístic.


Noves depuradores

Finalment, i en la mateixa línia, el plenari també ha aprovat, per unanimitat, un conveni a signar amb l’Agència Catalana de l’Aigua per a la gestió de noves depuradores a la comarca del Baix Ebre. Aquestes noves depuradores es preveu que es posaran en funcionament durant el transcurs de 2015 i estaran situades als municipis de Benifallet, Alfara de Carles, Tivenys i la pedania de Vinallop.

El plenari també ha votat a favor de la moció d’autoinculpació del 9N subscrita per CIU i ERC. La moció ha estat aprovada amb els vots de CIU, ERC i 2 del PSC, amb l’abstenció de 3 PSC i d’1PP i amb el vot negatiu d’1 PSC i d’1 PP.

Finalment, el plenari també ha aprovat, per unanimitat, les bases reguladores de l’atorgament d’Ajuts Individuals de Desplaçament del curs 2014-2015. D’aquesta manera, els ajuts ja es poden sol·licitar.


Font: Consell Comarcal del Baix Ebre
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top