El Consell Comarcal de la Selva ha estat beneficiària d’una subvenció de 2,8 milions d’euros per a la realització del Pla de sostenibilitat turística en destinació a la Selva interior

El Consell Comarcal de la Selva ha estat beneficiària d’una subvenció de 2,8 milions d’euros per a la realització del Pla de sostenibilitat turística en destinació a la Selva Interior. El projecte s’ha presentat a la convocatòria extraordinària 2022 de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, de la  Secretaria d’Estat de Turisme (SETUR) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya i dels fons Next Generation Unió Europea.

L’objectiu de la candidatura “PSTD la Selva interior”, presentada a la categoria de territori rural amb identitat turística, és potenciar els recursos naturals i patrimonials de la Selva interior que permeti reforçar i consolidar la destinació amb una oferta de qualitat, diversificada i complementària del turisme del litoral.

El projecte consta de 17 actuacions que giren entorn del turisme actiu (senderisme i cicloturisme), de la digitalització del patrimoni i de la seva promoció.

El pressupost global i concedit ascendeix a 2.818.170 d’euros, amb un percentatge de cofinançament per part dels fons NGUE del 100%. El període d’execució de les actuacions és de tres anys, concretament es durà a terme de l’any 2023 al 2025.

Els participants en el projecte són el Consell Comarcal de la Selva, com a entitat executora, i 14 municipis de la Selva interior (Amer, Arbúcies, Breda, Brunyola, Caldes de Malavella, la Cellera de Ter, Hostalric, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Riudellots de la Selva, Osor, Sant Hilari Sacalm, Sils i Vidreres) i amb la col·laboració de l'Associació de Turisme de la  Selva.

En total, Catalunya gestionarà 83 milions d’euros dels fons Next Generation: 76 milions dirigits a 17 destinacions catalanes i prop de 7 milions per a l’Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya, impulsada pel Departament d’Empresa i Treball.

Aquest any 2022, la Generalitat de Catalunya ha prioritzat els projectes de destinacions turístiques rurals i la destinació turística urbana amb les subcategories següents: espais naturals, territoris rurals amb identitat turística, destinacions rurals costaneres, gran destinació urbana, destinacions urbanes i ciutats amb identitat turística.

A més del Consell Comarcal de la Selva amb un aquests 2.8 milions d’euros, les propostes s’han aprovat avui en la Conferència Sectorial de Turisme, tenint en compte les valoracions fetes per la Direcció General de Turisme i la Secretaria d’Estat de Turisme. Són els següents: Ajuntament de Barcelona: Pla de sostenibilitat turística en destinació Barcelona (40,8 milions d’euros); la Mancomunitat de municipis per a la promoció de les pistes d’esquí nòrdic: Tot Nòrdic. Pla de sostenibilitat turística de les destinacions d’esquí nòrdic de Catalunya (1,7 milions d’euros); l’Ajuntament de Tarragona: Tarragona, entre blau i verd (3,5 milions d’euros); l’Ajuntament de Banyoles: Pla de sostenibilitat turística, Banyoles Ciutat de l’Aigua (2,3 milions d’euros); el Consell Comarcal del Pallars Sobirà: Bike Natura- Aventura Pallars Sobirà (2,3 milions d’euros); la Mancomunitat d’Iniciatives pel Desenvolupament Integral del Territori (MIDIT): Pla de sostenibilitat turística "Terres de Mestral, Outdoor Park de la Costa Daurada" (1,9 milions d’euros); el Consell Comarcal de la Conca de Barberà: Creació del recorregut intercomarcal i interprovincial, GR175 La Ruta del Cister a peu i en BTT, com a producte turístic natural i sostenible (més d’1 milió d’euros); el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE): Espais naturals de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre (3 milions d’euros); l’Ajuntament d’Igualada: Pla de sostenibilitat turística Igualada 2023-2025 (3 milions d’euros); l’Ajuntament de Lladorre: Turisme esportiu d’alta muntanya 365 dies (1,4 milions d’euros); el Consell Comarcal de l'Alt Penedès: Penedès ciclable, una oportunitat transformadora per a una destinació rural vitivinícola (2 milions d’euros); l’ Ajuntament de la Pobla de Segur: La Pobla de Segur, naturalesa i turisme actiu sostenible (2 milions d’euros); l’Ajuntament de Figueres: Conversió del centre històric de Figueres en una experiència turística integral, sostenible i competitiva: cultura, comerç i gastronomia (2,6 milions d’euros); el Consell Comarcal del Vallès Occidental: El riu, teixint fils de vida (1,5 milions d’euros); l’Ajuntament de Tortosa: Tortosa, el passat és una aventura (2 milions d’euros); Diputació de Barcelona: Espais naturals i turisme sostenible, una oportunitat per a la província de Barcelona (2 milions d’euros)
 
El Pla estratègic de turisme enogastronòmic de Catalunya 2022-2027 rep gairebé 7 milions d’euros pel seu desplegament

En la reunió d’aquest dimecres, dia 14 de desembre, i, i en el marc del Pla turístic nacional, també s’han aprovat prop de 7 milions d’euros per seguir potenciant l’Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya 2022-2027, impulsada pel Departament d’Empresa i Treball. Catalunya com a destinació participa en un projecte compartit amb el territori mitjançant les diputacions, amb actuacions des d’àmbits diferents: infraestructures, transició digital i destinació intel·ligent, atractivitat i competitivitat de producte, identitat i cultura enogastronòmica i màrqueting tàctic. Aquest pla preveu una inversió global de 12 milions d’euros que permetrà accelerar en 3 anys el desenvolupament que s’aconseguiria en una dècada. 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top