El Consell Comarcal del Bages i Localret enllesteixen els projectes per estendre fibra òptica a 10 polígons del Bages

Els projectes, que no han tingut cap cost per als ajuntaments,  són per a 6 municipis diferents i 10 polígons d’activitat econòmica.

El Consell Comarcal del Bages i el Consorci Localret estan fent entrega aquests dies, als Ajuntaments corresponents, dels projectes que s’han redactat per connectar les zones d’activitat econòmica a les troncals de fibra òptica de la  Generalitat de Catalunya en 10 polígons del Bages, de 6 municipis diferents.

Aquests projectes, fruit del conveni de col·laboració signat entre el Consell Comarcal i el Consorci Localret, tenen el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i no han tingut cap cost econòmic per als Ajuntaments. En concret, els projectes són per a Avinyó (El Soler, El Punsic), Castellbell i el Vilar (Burés I i II), Sallent (Pla del Mas), Sant Joan de Vilatorrada (Pla dels Vinyats I i II), Sant Salvador de Guardiola (Salelles I i II), Sant Vicenç de Castellet (Can
Soler, Les Vives-Castellet-Casacuberta, Pla de les Vives I, Pla del Riu I).

L’objectiu és que els consistoris tinguin un projecte detallat per conèixer com s’hauria de fer la connexió dels polígons a les troncals de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya, un pas imprescindible per poder oferir a les empreses serveis amb aquesta infraestructura. Els projectes han estat redactats per Localret, un consorci local format per més de 800 ajuntaments catalans que té com a funció donar suport i impulsar la societat del coneixement al conjunt de municipis de Catalunya.

Aquests projectes són part del Pla de suport a l’extensió de la fibra òptica al Bages impulsat pel Consell Comarcal amb l’objectiu d’adequar tecnològicament els espais industrials de la comarca. El pla persegueix impulsar l’economia i el creixement dels municipis en aquests moments especialment difícils donat el context econòmic i social en el que ens trobem. Els serveis avançats de telecomunicacions poden ser un motor de reactivació econòmica, ja sigui per la seva incorporació al cicle productiu o mitjançant la creació de noves empreses de base tecnològica.
 

Font: Localret i CC del Bages
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top