El Consell Comarcal del Bages treballa per apropar la fibra òptica a les empreses

El Consell Comarcal ha iniciat treballs per redactar projectes de connexió de les zones d’activitat econòmica a les troncals de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya en 10 polígons del Bages, de 6 municipis diferents. Els projectes els redactarà Localret i afecten Avinyó, Castellbell i el Vilar, Sallent, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Salvador de Guardiola i Sant Vicenç de Castellet.

Una vegada redactat els Projectes executius, es donaran als ajuntaments implicats i ells decidirán si fer o l’obra o no. 

El Consell Comarcal del Bages finançarà aquests projectes amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona en el marc del projecte comarcal de dinamització i millora dels polígons d’activitat econòmica. D’aquesta manera els ajuntaments tindran un projecte detallat per conèixer com s’hauria de fer la connexió dels polígons a les troncals de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya, un pas imprescindible per poder oferir a les empreses serveis amb aquesta infraestructura.

Les xarxes de telecomunicacions d’alta capacitat, basades en fibra òptica, permeten dotar les empreses de serveis avançats i millorar significativament les seves prestacions en la connexió de veu i dades, proporcionant alta velocitat i fiabilitat. A la comarca del Bages l’extensió de la fibra òptica s’està realitzant progressivament i s’està impulsant des de la Generalitat de Catalunya i el Consorci Localret a través dels projectes Banda Ampla Industrial, el projecte Xarxa Oberta i els contractes recentment adjudicats de “Connectivitat i Telecomunicacions” per part del Govern a través del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).

El problema de la fibra òptica és l’obra civil que comporta, però existeix un sistema innovador, conegut com Microrases o Microtrenching, que minimitza aquests costos. Aquest sistema deixa oberta la possibilitat que cada empresa esculli  l’operador de telecomunicacions que millor s’adapti a les seves necessitats.


Font: CC del Bages

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top