El Consell Comarcal del Baix Ebre coordinarà el projecte PECT Ebrebiosfera, que impulsa la innovació a les Terres de l’Ebre

El Consell Comarcal del Baix Ebre coordinarà i farà el seguiment del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial de la Reserva de la Biosfera Terres de l'Ebre (PECT Ebrebiosfera), que proposa l'execució de projectes innovadors en col·laboració amb altres institucions, agents de recerca i innovació i teixit econòmic del territori, cofinançats al 50 per en el marc del programa operatiu Feder Catalunya 2014-2020.

El ple de l'ens comarcal ha acceptat la subvenció europea per dur a terme aquesta coordinació i seguiment, i ha aprovat també presentar al•legacions a la resolució provisional de la direcció general d'Administració Local de la Generalitat que redueix la inversió sol·licitada per al PECT Ebrebiosfera. De la despesa elegible de 4.094.373 euros demanada, només s'han acceptat provisionalment projectes que sumen 1.452.253 euros i que optaran al 50 per cent de cofinançament del FEDER.

D'altra banda, el ple del Consell Comarcal ha sol·licitat una subvenció de 377.646,52 euros al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per finançar les accions proposades el 2018 en el projecte Treball a les 7 comarques. L'objectiu d'aquesta iniciativa, coneguda també amb el nom de projecte Baix Ebre Avant, és estimular l'activitat econòmica i generar ocupació a la comarca. Entre les accions que s'hi proposen hi ha la consolidació del dispositiu d'inserció sociolaboral creat enguany, un programa per fomentar el creixement empresarial, un altre per assessorar microempreses i diverses assistències tècniques per promoure el cicloturisme com a destinació turística al Baix Ebre, per fomentar la cooperació territorial en el marc del procés de concertació a la comarca o per implementar polítiques de desenvolupament local, entre d’altres. L'import d'aquest projecte s'eleva a 419.607 euros i la subvenció sol•licitada correspon al 90 per cent del cost.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top