El Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Ametlla de Mar presenten un projecte “Smart Beach”

L’ens comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar han signat un conveni de col•laboració per tal de tirar endavant un projecte de millora de la sostenibilitat de les platges i de la seva senyalització.

El projecte, que suposarà una inversió de més de 91.000€, ha estat presentat pel president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el conseller de Turisme, Alfredo Ferré, l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, el regidor de Turisme, Vicenç Martí, i el gerent de l’ens comarcal, Kilian Franch.

El president de l’ens comarcal, Lluís Soler, ha destacat que “aquesta actuació s’emmarca en la finalitat de dinamitzar els atractius turístics del territori per tal d’impulsar el turisme a les Terres de l’Ebre”. En aquest sentit, Soler ha detallat que “l’Ametlla de Mar disposa d’un tracte singular atès que és el  municipi que ha recaptat més diners de la taxa turística”.

El projecte presentat s’engloba en dos àmbits d’actuació. Un primer, que fa referència a la millora de les platges i en el qual s’adequarà el servei de dutxes i rentapeus amb un sistema  de control de cabal i durada que minimitzarà el consum d’aigua i, automàticament, disminuirà el seu cost mediambiental.

I un segon, la instal·lació de dues tipologies de senyals per ajudar al visitant a localitzar les platges i les cales. Les senyals seran de guiatge, que indicaran el recorregut a seguir per tal d’arribar a la platja, i les d’indicació de lloc, que informaran a l’usuari de la platja on es troba. Les platges a les quals es realitzaran aquestes millores són: l’Estany, l’Alguer, Pixavaques, l’Estany Tort, Cala Forn, Sant Jordi, Cala Calafató.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, i en relació al projecte, ha destacat que “aquesta acció neix del consens entre l’ajuntament i el sector turístic per tal de concretar les prioritats i les necessitats del municipi i, d’aquesta manera, fer un pas endavant en la millora del servei”. Al mateix temps, Martí ha manifestat que “aquest és el punt de partida d’un projecte que ha de tindre continuïtat durant els propers anys”.

L’actuació s’engloba en el projecte Xarxa EbreBiosfera presentat el passat mes d’agost i que està coordinat pels quatre consells comarcals i per la delegació del Govern a les Terres de l’Ebre. Entre les accions destacades, que suposaran una inversió de més de 800.000€, cal esmentar, entre d’altres, la creació d’un embarcador fluvial a Tortosa, l’adequació dels senders GR92 i GR99, la millora de l’accessibilitat, mobilitat i il•luminació de la Via Verda,  construcció d’un anell viari turístic entre Sant Carles de la Ràpita i Amposta i la creació d’una pàgina web per a l’EbreBiosfera.


Font: Consell Comarcal del Baix Ebre
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top