El Consell Comarcal del Berguedà il·luminarà el Castell de Sant Ferran

D’acord amb el catàleg de béns i espais del planejament urbanístic de Berga, el Castell de Sant Ferran consta com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Durant els darrers anys, des de l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal s’ha volgut valorar aquest espai d’enorme interès de forma consensuada amb l’Ajuntament de Berga i l’Associació d’Amics del Castell de Berga.

Mentre no es disposi d’un pla director que concreti el full de ruta a seguir per a potenciar aquest espai, el Consell Comarcal com a propietari d’una part del Castell realitzarà les següents actuacions:

•    Actuacions sobre la vegetació: es desbrossaran les zones que no permeten la visualització de la muralla i es talaran els arbres que es van plantar en l’època que el Castell funcionava com a hotel i per tant no formen part del conjunt original.
•    Instal·lació d’un nou sistema d’il·luminació: es col·locaran 38 làmpades tipus led de 83,5w de potència juntament amb una reixa de protecció per tal d’il·luminar el monument de nit.
•    Millora de la senyalització exterior: es col·locaran dos cartells, un amb les indicacions per arribar al Castell i l’altre substituirà l’antic cartell institucional del Consell Comarcal per un d’actual amb la nova imatge corporativa.
•    Instal·lació de càmeres  de vídeo vigilància per tal de controlar l’accés al recinte i prevenir actes vandàlics.

Pròximament es publicarà el concurs de les actuacions anteriorment descrites amb un pressupost total de 80.461,87€ amb la voluntat de continuar avançant en la valorització d’aquest espai de forma consensuada amb la resta d’agents implicats.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top