El Consell Comarcal del Garraf posa en marxa el programa complementari de garantia de cohesió social de la Diputació de Barcelona

El Consell Comarcal del Garraf posa en marxa el Programa Complementari de Garantia de Cohesió Social de la Diputació de Barcelona, que té la finalitat de col·laborar amb els governs locals d’aquesta demarcació en la lluita contra l'exclusió social, contribuint a garantir la cohesió social, la prestació adequada dels serveis socials i la promoció de la reinserció social.

D’acord amb la finalitat del programa i coincidint amb els àmbits de treball que fan referència al reforç dels equips professionals i l’atenció de situacions urgents de necessitat social, el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de la comarca volen posar èmfasi en l’ocupació per a col·lectius socialment vulnerables.

La Diputació ha concedit a l’ens comarcal un fons únic de 221.718,99€ que es destinarà a l'execució d'actuacions en quatre eixos: reforç dels equips professionals de serveis socials dels municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella, creació de nous plans d’ocupació, suport als projectes socials de Càritas i Creu Roja i manteniment del programa de beques d’estiu per a famílies amb vulnerabilitat alimentària.

Per tal de cobrir adequadament la creixent demanda d’atenció als serveis socials de Canyelles, Cubelles i Olivella, s’han convocat tres places de caràcter temporal per a reforçar els actuals equips d’atenció primària i d’atenció a la dependència. Amb aquest impuls es pretén millorar l’atenció de les persones que estan patint una situació de fragilitat social i la gestió de les llistes d’atenció.

D’altra banda, s’oferirà a sis persones en situació d’atur la possibilitat de tornar temporalment al mercat laboral i incorporar-se al projecte de Protecció i manteniment de zones naturals, urbanes i periurbanes  dels municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella. D’aquesta manera es donarà continuïtat a aquest projecte, tot contribuint a la reducció de l’atur, la millora de competències professionals segons les necessitats del mercat, la promoció de la reinserció laboral i la promoció de la igualtat de gènere al mercat de treball.

En el marc del Programa Complementari de Cohesió Social també es donarà suport a la Creu Roja en el desenvolupament del Projecte d’itineraris integrals per a persones de difícil inserció i a Càritas per diverses accions que porta a terme a la comarca. Aquestes dues entitats tenen un alt nivell de coneixement de les necessitats socials i de la ciutadania del Garraf i han desenvolupat diversos projectes conjunts amb el Consell Comarcal.

De la mateixa manera, es donarà continuïtat a la Campanya de suport a persones amb vulnerabilitat alimentària,  per tal de garantir a aquestes famílies l’accés a aliments frescos durant els períodes de vacances. Aquesta campanya es va iniciar l’any 2013 a iniciativa del Consell Comarcal i compta amb la participació de totes les regidores de serveis socials dels ajuntaments del Garraf, Creu Roja i Càritas.


Font: Consell Comarcal del Garraf
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top