El Consell Comarcal del Gironès crea un servei comarcal d'obertura i manteniment de les franges de protecció d'incendis

El Consell Comarcal del Gironès vol renovar el seu compromís per la prevenció d’incendis a la comarca a partir de la creació d'un Servei comarcal d'obertura i manteniment de les franges de protecció d'incendis. D'aquesta manera el Consell posa a disposició dels ajuntaments els tècnics de l'Àrea de Medi Ambient per tal de donar assistència en la redacció o actualització dels plànols municipals de delimitació, el creuament de dades per a l'obtenció de dades cadastrals dels terrenys afectats per les tasques d'obertura i manteniment, la redacció del projecte executiu i la direcció d'obres.

Aquest projecte va ser avalat per tots els grups comarcals i aprovat per unanimitat en el Ple del passat dijous 20 de juliol.   

Aquesta acció es podrà implantar gràcies als ajuts del Pla de serveis de la Diputació de Girona. El projecte es basa en diferents fases en funció de l'estat de les franges de cada municipi: Redacció o actualització dels plànols municipals de delimitació, creuament de les dades cadastrals amb els polígons dels plànols de delimitació, redacció del projecte executiu i direcció d'obres.

El president del Consell Comarcal, Jaume Busquets, ha explicat que “Estem preocupats perquè ha estat un estiu molt sec i les previsions són d’una campanya molt complexa. Cal que tots els municipis tinguin un pla de franges de protecció contra incendis. Des dels Consell ajudarem i facilitarem a tots els municipis que pugin redactar i executar un pla amb qualitat i rigor".

Aquest servei s'articularà a través d'un conveni entre el Consell Comarcal i els Ajuntaments que vulguin delegar la prestació d'aquest servei. Actualment Llambilles, Celrà, Aiguaviva, Sant Gregori, Cervià de Ter i Flaçà ja han demanat la realització del creuament de les dades cadastrals amb els plànols de delimitació per establir els afectats i Campllong ha fet la petició de redacció del projecte executiu.

La voluntat del Consell Comarcal és poder treballar plegats, amb tots els municipis per tal de prevenir els incendis i minimitzar els riscos d'aquests sobre la població.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top