El Consell Comarcal del Maresme amplia la seva presència territorial amb la creació de nous serveis

Els consells comarcals, ara més que mai, són imprescindibles i en el cas del Maresme inqüestionables. Aquest és el posicionament del govern del Consell Comarcal maresmenc (CiU i PP) que avui ha presentat el balanç del primer any de mandat. En aquests moments tant delicats per a la societat i per al món local, el Consell Comarcal del Maresme amplia la seva carta de serveis per donar suport als ajuntaments i als ciutadans.

El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, acompanyat dels vicepresidents (Marisa Ferreras i Diego Sánchez) i dels consellers delegats (Neus Serra, Antoni Valls, Alfons Molons i José Manuel López) ha fet una valoració positiva d'aquest primer any de mandat, tant per la bona entesa política com pel treball realitzat. Destaca l'aprovació del Pla d'Actuació Comarcal (PAC) que estableix els objectius estratègics i els projectes de futur a nivell comarcal.

Martínez ha manifestat que el govern ha mantingut les coses que es feien bé, ha retocat les que presentaven deficiències de funcionament i ha canviat aquelles a les quals calia donar un nou rumb. En un any econòmicament complicat, el Consell Comarcal ha reduït el seu pressupost en un 26%, però ha mantingut el seu compromís territorial continuant prestant els mateixos serveis; ha cercat nous recursos i noves fórmules de col•laboració amb administracions locals i supra-locals i ha posat les bases per ampliar la seva oferta de serveis als ajuntaments i als ciutadans.

Tal i com es recull al PAC, el CCM, que actualment presta 39 serveis, ampliarà el seu suport a la comarca incorporant-ne 4 nous: el Servei de Protecció Civil que ja ha estat validat pel Consell d'Alcaldes; el Servei de Mediació d'Habitatge; el Servei de l'Observatori Comarcal d'Habitatge i el Servei Comarcal de Socorrisme Marítim. A més, ja s'han començat a assentar les bases per reconvertir el servei de recollida selectiva en un servei integral capaç de donar resposta a totes les necessitats municipals en aquest àmbit.

Pel que fa a objectius territorials, el CCM està treballant en la consolidació del Pla Estratègic Maresme 2015 com a Pla de segona generació que ajudi la comarca a definir projectes de futur atractius per al seu rellançament econòmic, cultural i social. I un dels grans puntals del mandat serà la interconnexió dels municipis a través de la xarxa de fibra òptica. Aquest recurs, que posicionarà el Maresme com a territori capdavanter a l'Estat, es gestionarà a partir de la creació d'una empresa d'economia mixta.

En quant al futur institucional, el govern defensa la validesa del consell comarcal donat que és l'ens que té més experiència en la mancomunació de serveis i el que viu més directament les diferents realitats que conviuen a la comarca. A més, segons s'ha remarcat a l'acte d'avui, disposa d'un gran actiu: "els seus treballadors i treballadores, uns professionals implicats amb la seva feina diària, amb un gran coneixement de les necessitats i amb una gran capacitat per trobar-hi solucions "

El President del CCM ha manifestat que es defensarà aquest posicionament institucional i territorial en el procés de redacció de la nova Llei de governs locals.
 

Font: Consell Comarcal del Maresme

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top