El Consorci de Turisme del Vallès Occidental i els municipis de l’entorn del riu Ripoll impulsen obres de millora i arranjament dels camins

Els ajuntaments de Sabadell, Ripollet, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès i el Consorci de Turisme del Vallès Occidental han signat  un conveni de col•laboració per a l’execució del Projecte d’Arranjament de la Xarxa de Camins de l’Entorn del riu Ripoll. L’acte ha tingut lloc a l’edifici El Mirador de Castellar i ha comptat amb l’assistència dels alcaldes dels cinc municipis: Joan Carles Sánchez, Sabadell; Juan Parralejo, Ripollet; Maria Elena Pérez, Montcada i Reixac; Anna del Frago, Barberà del Vallès i Ignasi Giménez, Castellar del Vallès, així com de la presidenta del Consorci, Olga Olivé.
 
Tal i com ha comentat l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez: “Les ciutats com Sabadell saben el que és viure d’esquena al riu perquè era un abocador industrial. Avui som plenament conscients de la importància de tenir-ne cura, de tenir un equilibri dinàmic, perquè el riu és natura, és fauna, és cultura ambo patrimoni històric i industrial, és esport, lleure i convivència. Un riu és un benefici per a la ciutat, un patrimoni conquerit en els darrers anys que no volem perdre i que treballem, amb convenis com aquest, per mantenir la qualitat d’uns espais únics que tenim la sort de tenir i de compartir entre tots els municipis que viuen no d’esquena al riu, com abans, sinó de cara al riu Ripoll”.
 
L’objectiu d’aquestes obres i arranjaments és generar un entorn territorial basat en la qualitat de l’oferta, millorant les infraestructures turístiques. Així, es pretén potenciar la zona del riu Ripoll, uns espais que són molt utilitzats tant pels hortolans com pels ciutadans i ciutadanes que els freqüenten en el seu temps de lleure.
 
El conveni signat formalitza l’execució de diferents actuacions que es duran a terme aquest any, donant continuïtat a les tres accions que es van realitzar l’any passat a la part més alta del riu, i que va incloure el municipi de Sant Llorenç Savall i Castellar del Vallès. Les obres d’aquesta nova fase, per un import de 126.475.86 euros, compten amb una subvenció del 95% del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya 2008-2011 de la Generalitat i amb una aportació dels municipis del 5%.
 

Actuacions als diferents municipis
 
En concret, les actuacions que es realitzaran a cadascun dels municipis i per ordre d’execució, seran les següents: Les obres s’iniciaran durant els propers dies al municipi de Montcada i Reixac, on es transformarà en un camí transitable per a bicicletes i vianants, un sender de 700 metres lineals situat entre el final del terme de Ripollet i la cantonada entre els carrers de Bach i Can Tapiola.
 
A continuació, al municipi de Ripollet s’enderrocarà el mur existent en un tram on coincideixen els marges del riu i del camí, i s’efectuaran uns accessos a la llera del riu. A més, es construirà un talús i es refarà el tram de camí.
 
A Barberà del Vallès es faran un total de tretze actuacions al tram de camí que uneix la trama urbana del municipi amb la zona de la Verneda i el passeig que voreja el riu fins al pont del carrer Dr. Crusafont, com ara la millora del ferm, el tancament al vehicles a l’entrada de l’àrea de la verneda o la plantació d’arbres i arbustos al llarg del passeig fluvial.
 
Es seguirà a Castellar del Vallès, on es construirà una passera fixa de 23 metres de llarg al pas del riu pel Molí d’en Busquets, i s’arranjaran els paviments i les cunetes adjacents.
 
Finalment, a Sabadell, les obres consistiran en la col·locació d’una barrera de formigó tipus New Jersey sobre el mur de protecció existent al tram de camí que discorre paral·lel al riu Ripoll des de Sabadell fins a Castellar, en un tram d’aproximadament 320 metres lineals en el tram de la verneda de Can Deu i uns altres 40 metres lineals a la font dels Degotalls.
 
Aquestes obres es complementen amb les ja realitzades a finals del 2013 en el municipi de Sant Llorenç Savall i que van permetre la restauració, millora, neteja i conservació de l’entorn del Riu Ripoll al seu pas per aquest municipi, així com la realitzada a Castellar del Vallès amb la construcció de la passera de Can Juliana.

 
Font: Ajuntament de Sabadell
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top