El desenvolupament urbanístic del Sorrall de Mataró permetrà potenciar l’eix cívic i comercial de l’Avinguda de Puig i Cadafalch i dignificar l’entrada a la ciutat per la riera d’Argentona

La nova ordenació territorial pretén equilibrar l’ús residencial majoritari de Cerdanyola combinant-ho amb les activitats comercials i de serveis, actualment deficitàries i, a l’hora,  proporcionar sòl lliure per esbarjo i lleure, molt escàs en aquest barri. En aquest sentit les cessions previstes de sòl  per zones verdes, equipaments i viari són del 80%.

Amb la modificació puntual del Pla General del Sorrall  es preveu la distribució de les noves activitats econòmiques en sis illes amb connexió directa amb la xarxa viària principal per a la implantació d’empreses amb necessitats d’espai diferent. L’objectiu és afavorir la diversificació d’usos terciaris (activitats hoteleres, de restauració, comercials generals i singulars, d’oficines i serveis) que garanteixin una forta dinàmica social a la zona. En total es preveu 50.000 m² de sostre  edificable dels quals 30.000 m² es destinaran a usos comercials.

Es tracta majoritàriament construccions de 2 i 3 plantes, excepte una peça de referència amb possibilitat de ser més elevada (6 plantes) al final de l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch. Les plantes baixes d’aquests edificis es destinaran a usos comercials. L’Ajuntament disposa de més de la meitat de l’aprofitament del sector  de manera que podrà impulsar i liderar l’activitat econòmica que s’hi desenvolupi.

Es crearan també noves àrees d’aparcament en superfície integrades a l’entorn de les activitats, a la zona d’equipament i al parc lineal de la riera d’Argentona, amb una urbanització adequada a la naturalesa de l’entorn. L’objectiu en aquest cas és compensar el dèficit d’aparcament del barri. També es construiran els vials corresponents.

A més, el desenvolupament urbanístic del Sorrall  potenciarà, per una banda l’eix cívic i comercial que és l’avinguda Puig i Cadafalch per al barri, i per l’altra esdevindrà la nova porta d’entrada a Mataró des de la riera d’Argentona.

La modificació puntual del Pla General del Sorrall ha estat possible després que la Llei d’Acompanyament dels pressupostos de la Generalitat per aquest any  hagi permès el desenvolupament plantejat en aquest àmbit, cosa que fins ara no era possible perquè la normativa vigent no permet destinar a usos comercials els terrenys situats fora de la trama urbana consolidada.

Després d’haver estat aprovada pel Ple, la modificació puntual del Pla General d’Ordenació de l’àmbit del Sorrall haurà de ser aprovada de forma definitiva per la Generalitat en els propers mesos. Després es treballarà en la parcel·lació  i el projecte urbanístic i es calcula que l’any 2025 es puguin instal·lar els primers operadors. 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top