El Govern aprova invertir 24,9 MEUR per construir cinc noves escoles a les comarques gironines

El Departament d’Educació ha modificat el Pla Econòmic i Financer d’Inversions (PEF) en construccions escolars amb la incorporació de 17 noves actuacions arreu del territori per un import total de 91.002.142,30 euros, que s’edificaran a través de l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (Infraestructures.cat).

D’aquestes, cinc són noves construccions de centres educatius que es faran a les comarques gironines, per un valor de 24.920.000 euros. Concretament, corresponen a l’Institut de Vilafant, a l’Escola Sant Jordi de Sant Julià de Llor i Bonmatí, a l’Escola Gonçal Comellas d’Avinyonet de Puigventós, a l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú i a l’Escola Alzines Balladores de Sant Feliu de Buixalleu.


Actuacions per valor de 24.2920.000 €
   
Escola Gonçal Comellas a Avinyonet de Puigventós. Execució de les obres de nova construcció d’una escola d’1L. Cost 4.400.000,00 €
Institut Escola Salvador Vilarrasa a Besalú. Execució de les obres de nova construcció d’un institut escola de 2/1L. Cost 4.200.000,00 €
Escola Alzines Balladores a Sant Feliu de Buixalleu. Execució de les obres de nova construcció d’una escola d’1L (sense gimnàs). Cost 3.600.000,00 €
Escola Sant Jordi a Sant Julià de Llor i Bonmatí. Execució de les obres de nova construcció d’una escola d’1L. Cost    4.400.000,00 €
Institut de Vilafant. Execució de les obres de nova construcció d’un institut de 3/2L + cicles formatius. Cost    8.320.000,00 €

A banda, a les comarques gironines, Educació compta amb onze actuacions, que ja s’estan construint o bé que ja disposen de disponibilitat pressupostària, a les poblacions de Banyoles, Caldes de Malavella, Girona, Vall-llobrega, Llívia, Castell-Platja d’Aro, Vilamalla, dues a Vilablareix i dues a Salt. En concret:

Banyoles, Institut Josep Brugulat
Caldes de Malavella, Institut de Caldes de Malavella
Girona, Institut Ermessenda
Salt, Escola El Gegant del Rec
Salt, Institut Salvador Sunyer i Aymerich
Vall-llobrega, Escola Vall Llobrega
Vilablareix, Institut Vilablareix
Vilamalla, Escola Josep Ribot i Olivas
Llívia, Escola Jaume I
Castell- Platja d'Aro, Escola Fanals d'Aro
Vilablareix, Escola Madrenc

A banda, a les comarques gironines, Educació compta amb onze actuacions, que ja s’estan construint o bé que ja disposen de disponibilitat pressupostària, a les poblacions de Banyoles, Caldes de Malavella, Girona, Vall-llobrega, Llívia, Castell-Platja d’Aro, Vilamalla, dues a Vilablareix i dues a Salt.


Un total de 17 noves construccions a Catalunya

De les 17 noves obres que es faran arreu del territori, un total de 10 són de nova construcció i 7 són de gran reforma i ampliació. Aquestes se sumen a les 71 obres que ja està impulsant el Departament, 15 de les quals a través de convenis de construcció acordats amb ajuntaments.

A banda, s’ha ampliat la partida de les obres de reformes d’ampliació i millora (RAM) amb un total de 75 MEUR fins l’any 2026. El RAM del 2020 s’incrementa a 17 MEUR.

També s’ha aprovat la dotació de 21 MEUR per a desenvolupar un Pla d’ampliacions per fases per donar resposta a les necessitats d’escolarització i evitar instal·lar construccions provisionals.

Aquest PEF incorpora una modificació de la definició de l’Institut Escola Sala Badrinas de Terrassa, de l’Institut Salvador Sunyé de Salt, de l’institut La Sagrera de Barcelona i de l’escola Trenta Passos de Barcelona.

L’increment del PEF Inversions del Departament d’Educació, amb totes aquestes modificacions i altres adaptacions de les construccions ja existents, és de 201.224.392 euros.


Font: gerio.cat
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top