El Govern de la Generalitat selecciona 27 projectes per optar als fons Next Generation EU

El Govern de la Generalitat ha seleccionat 27 projectes per optar als fons de recuperació europeus Next Generation EU sobre 542 propostes que es van enviar per part d’administracions públiques, empreses privades, consorcis i entitats del tercer sector.

Les iniciatives giren al voltant de la transformació de l’actual model productiu a Catalunya cap a un de més pròsper, inclusiu, resilient i sostenible.  Aquestes suposaran unes inversions  de 41.467 milions durant els propers set anys.

Alguns dels projectes més destacats es focalitzen en la descarbonització, bateries elèctriques, hidrogen verd, salut o racionalització de l’ús de l’aigua.

El projecte de major envergadura, el "Carbon recovery"

El projecte de major envergadura des del punto de vista del pressupost és el de "Carbon recovery" que vol posicionar Catalunya como un referent europeu en descarbonització i economia circular. Pel primer any s’estaria parlant d’un pressupost de 745 milions i de  7.282,1 milions en total. Entre los impulsors destaquen la Generalitat, les empreses Suez, La Farga, Nedgia Naturgy Group, Holaluz, Factor Energia o Serradora Boix. També hi participen diversos clústers, centres tecnològics i centres d’investigació.

El segon gran pla, el "Battery Hub"

El segon projecte és de "Battery Hub" amb un pressupost el primer any de 16,5 milions i 6.869,9 en total. Aquest pla pretén reforçar la cadena de valor de les bateries elèctriques a Catalunya i al Sud d’Europa". Hi participen la Generalitat, empreses del sector de la mobilitat i  tecnològic, l’UPC i centres tecnològics i d’investigació.

El tercer projecte,  el de "Hydrogen Valley of Catalonia"

Aquest té com objectiu crear una plataforma regional aglutinadora de diverses iniciatives al voltant de l’hidrogen verd a Catalunya: la generació, l’emmagatzematge, la distribució i els usos de l’hidrogen. El pressupost inicial seria de 618,9 milions i el global de 6.555,8 milions. En aquest projecte hi participen la Generalitat, la Plataforma hidrogen verd de la Catalunya SUD, Àrea 8, la URV, el IREC, el EURECAT y i2CAT, associacions, cambres de comerç i entitats locals. A més d’empreses com Celsa, Nedgia Naturgy Group, ICL, Somfets, HERA Serveis Integrals Hidrogen, GPA Innova, Evarm Balfegó Global o CleanTech Ingea.

El món local col·laborarà en projectes transversals

La implicació de les administracions locals vindrà sobretot en projectes transversals que impulsin la sostenibilitat del territori i la transició ecològica i els serveis de digitalització. Per això s’han creat dos consorcis: el Consorci Català per a la Sostenibilitat del Territori i el Consorci Català per als Serveis de Digitalització.

      VEURE ELS 27 PROJECTES AQUÍ




 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top