El Govern municipal de Terrassa enllesteix una proposta per adquirir 10 autobusos nous que anirà al ple de gener

L'Ajuntament de Terrassa renovarà el 2016 part de la flota d'autobusos urbans. L'equip de Govern elevarà properament al Ple una proposta per a substituir els vehicles més vells, adquirint l'any vinent 10 nous autobusos de diferents característiques. L'expedient de compra es presentarà al ple ordinari del mes de gener.

Al llarg dels darrers mesos s'han dut a terme diferents estudis tècnics i s'han fet proves amb vehicles híbrids i dièsel de diferents fabricants, de cara a la renovació de la flota. Després de tota aquesta fase de prospecció i anàlisi, l'equip de Govern ha optat per 10 vehicles de diferents tipologies: un microbús, dos autobusos articulats dièsel i set autobusos més, dels quals quatre serien dièsel i tres híbrids.

Amb la compra d'aquests deu autobusos, el Govern municipal vol substituir els 10 vehicles més vells, en coherència amb el pla de renovació dels vehicles del servei de transport públic urbà. La flota d'autobusos urbans de Terrassa té actualment una antiguitat mitja d'onze anys. La flota està formada per 65 vehicles, de manera que la renovació afectaria el 15% dels autobusos.

L'adquisició de 10 nous vehicles comportarà millores en confort i seguretat, encara que aquesta està garantida per les revisions periòdiques a que se sotmeten els vehicles. Els autobusos de menys de 5 anys passen l'ITV cada any, i els de més de 5, cada sis mesos. A més, tots els vehicles de la flota, independentment de la seva antiguitat, compten amb tots els sistemes de seguretat que estableix la llei.

A més de millorar la seguretat i el confort, la incorporació de 10 nous autobusos suposarà també una important reducció de l'impacte ambiental de la flota, atès que els vehicles que s'han de donar de baixa són també els més contaminants dels que actualment circulen, mentre que els nous compleixen la darrera norma de la UE quant a emissions i a més n'hi ha tres d'híbrids.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top