El mercat de Pere San es remodelarà a partir d’aquesta tardor amb l’objectiu de potenciar l’eix comercial del casc antic

Les obres, que tindran aproximadament un any de durada, començaran aquesta tardor. Mentre durin el mercat es mantindrà obert, ja que les parades es traslladaran al pis de baix:

Paral·lelament, l’Ajuntament ha arribat a un acord amb els propietaris de la benzinera de l’av. Rius i Taulet per tal de poder construir en aquesta parcel•la un nou edifici de promoció pública amb 39 HPO, locals comercials i un aparcament públic que donarà servei al mercat Pere San. La benzinera tancarà el proper 1 de juliol.

L’alcaldessa assenyala que aquest dos grans projectes de ciutat “s’emmarquen en l’estratègia municipal per fer front a la crisi, que té tres eixos: l’econòmica, la social i la medioambiental. En aquest cas podrem dinamitzar econòmicament una part de la ciutat per crear noves oportunitats”.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha presentat dos grans projectes de ciutat que es començaran a desenvolupar duran els propers mesos: la reforma del mercat municipal de Pere San i la construcció d’un nou edifici de promoció pública amb 39 habitatges protegits per a la gent gran, locals comercials i un aparcament públic a la parcel·la de la benzinera de l’av. Rius i Taulet. Tots dos projectes tenen per objectiu potenciar i dinamitzar econòmicament el casc antic de la ciutat.La presentació d’aquests projectes ha tingut lloc a l’Ajuntament i ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Josep Romero; el regidor d’Urbanisme i Obres, Pere Casajoana; la representant de Gourmets de Sant Cugat (ens que gestionarà el mercat Pere San), Montse Garcia;  el representant dels paradistes del mercat Pere San, Josep Serrabogunyà; i el gerent de l’empresa Urcotex, Casimir Sala.
 

El nou mercat Pere San combinarà alimentació i degustació a partir de la tardor de 2014

Els actuals paradistes del mercat, associats en forma d’UTE amb l’empresa constructora Urcotex, han presentat un innovador projecte de remodelació d’aquest equipament. La reforma aposta perquè el mercat mantingui la venda directa de producte fresc i la combini amb espais de degustació gastronòmica. A més el nou mercat, que tindrà 20 botigues i un petit supermercat, obrirà totes les tardes (aprox. fins a les 20 hores).Pel que fa a l’espai gastronòmic, estarà obert fins a les 23 hores.

El projecte arquitectònic té com a objectiu maximitzar la visió de l´edifici i la seva activitat comercial, amb grans obertures i finestrals a totes les façanes, respectant escrupolosament l’edifici original.

Per fer realitat aquest projecte els gestors faran una inversió d’entre 2’5 i 3 milions d’euros. Les obres, que tindran aproximadament un any de durada, podrien començar aquesta tardor i les farà una empresa especialitzada en rehabilitacions de monuments històrics (Urcotex). Mentre durin les obres el mercat es mantindrà obert, ja que les parades es traslladaran al pis de baix. Amb aquesta reforma els actuals paradistes continuaran gestionant aquest mercat durant els propers 40 anys.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha remarcat que la reforma del Mercat Pere San “és un projecte potent i innovador” i que “servirà per donar més protagonisme a l’eix del casc antic, fent-lo més atractiu”. Conesa també ha remarcat que “la reforma preserva l’edifici modernista del mercat, que és molt valuós. És una aposta de futur per no deixar que aquest espai desaparegui”. 

D’altra banda, l’alcaldessa també ha assenyalat que “aquest projecte s’emmarca clarament en l’estratègia municipal per fer front a la crisi, que té tres grans eixos: l’econòmica, la social i la medioambiental. En aquest cas podrem dinamitzar econòmicament una part de la ciutat per crear noves oportunitats”.
 

La benzinera de l’Av. Rius i Taulet tanca l’1 de juliol

L’Ajuntament expropiarà de forma pactada amb els propietaris el solar de l’avinguda Rius i Taulet que actualment ocupa una benzinera. D’aquesta manera, l’Ajuntament podrà construir-hi una promoció pública amb 39 d’habitatges de lloguer protegit destinats a la gent gran. A més, el projecte també inclou la construcció d’un aparcament públic i de locals comercials. Aquesta operació s’inclou en el procés de modificació de Pla General Metropolità a l’àmbit de can Busquets i altes del municipi.  

Està previst que les obres de construcció –que tenen un període previst d’execució d’uns 18 mesos- puguin començar el primer semestre de l’any 2014. La inversió municipal serà d’uns 3’5 milions d’euros. La benzinera està previst que tanqui el proper 1 de juliol.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que “aquest projecte també complementa el de la reforma del mercat Pere San amb la idea de potenciar aquest nou eix de ciutat. L’objectiu és que l’aparcament del nou edifici pugui donar serveis als usuaris del mercat. A més, salvarem la cota que hi ha entre les avingudes Rius i Taulet i Catalunya per tal de potenciar el teixit comercial”. Finalment, l’alcaldessa ha assenyalat que “la construcció d’aquest edifici també és una clara aposta de l’Ajuntament per continuar fent pisos protegits”. 


Font: Ajuntament de Sant Cugat 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top