El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme anuncia la creació d'una plataforma intel·ligent de destinacions turístiques

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha intervingut en la cloenda del Digital Tourist 2021, on ha anunciat un projecte amb el qual Espanya es vol col·locar a l'avantguarda dels països turístics per la seva aposta per la digitalització de l'experiència turística i la integració del servei.

Durant la seva intervenció en aquest fòrum, celebrat a Benidorm, Reyes Maroto ha destacat que aquesta eina situa la tecnologia en el centre de la política turística: "Al 2019 vam connectar les destinacions a través de la xarxa DTI i el 2021 volem ser més ambiciosos: connectar de forma digital les destinacions amb els turistes i al seu torn, amb les empreses, de manera que es generi un sistema d'intel·ligència turística única cosa que ens situï a l'avantguarda en competitivitat turística ".

L'objectiu de la plataforma serà integrar, relacionar i combinar dades públics i privades per a generar més intel·ligència competitiva i de negoci i així activar models d'adequació contínua, interconnectant i atenent les necessitats de tots els agents de la cadena de valor turístic: turista, destinacions i empreses. Per Maroto, "no és només el desenvolupament d'una solució tecnològica, és l'aposta per una forma intel·ligent i innovadora de treballar de el sector públic i privat".

D'aquesta manera, la digitalització i la intel·ligència artificial es situen com a palanca per modernitzar el nostre model turístic i per això es destinaran 130 milions d'euros d'el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Està prevista una durada de 6 mesos per al seu desenvolupament i les primeres passes seran el desplegament de la lliçó d'autoavaluació de DTI, un pilot de georeferenciació i posada en relació del conjunt de l'oferta turística amb els gestors de les destinacions, així com l'aprovació i desplegament de el model de plataforma a un conjunt de destinacions clau.


Plataforma intel·ligent destinacions

Amb aquesta eina es genera un ecosistema digital que permetrà optimitzar costos i temps de desplegament, facilitant l'ús de mètriques i interconnectant i atenent les necessitats de tots els agents de el sector.
Per la seva banda, el viatger podrà interactuar a través de la plataforma amb la destinació i les seves empreses, mantenint la fidelitat amb l'oferta abans, durant i després de el viatge per diferents canals, com les xarxes socials, el web o les apps.

Des del punt de vista de la destinació, la plataforma respon als principals desafiaments que troben en el seu procés de transformació contínua. Des de la promoció en mercats, la informació turística (oferta cultural i d'activitats), la interacció amb el turista durant la seva estada (mobilitat, residus, seguretat, horaris i característiques de serveis, informació sanitària, etc.) fins al comportament físic i digital del turista, l’anàlisi per temporades turístiques, per segments o aplicant la intel·ligència predictiva.

Finalment, per a les empreses, la plataforma accelera el seu procés de digitalització de negoci, tant en el vessant comercial com de processos de gestió, i enforteix la preparació tècnica dels treballadors. També proporcionant eines de generació millors propostes de valor i la seva publicació en els millors canals per a la seva promoció. A això s'afegeix la intel·ligència de negoci, que permet comparar la seva situació respecte a negocis similars en el destí i altres destinacions competidores.

El projecte és una iniciativa a favor de la sobirania tecnològica i la competitivitat del turisme espanyol basada en la rendibilitat, la cohesió de el sector i la generació de coneixement per abordar el desafiament de la transformació digital del turisme espanyol en els seus plànols social, econòmic i mediambiental .


VEURE PRESENTACIÓ PLATAFORMA INTEL·LIGENT DE DESTINACIONS


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top