El Node d'Alimentació del CBCat a Vic presta els seus serveis a una trentena d'empreses i més de 800 professionals

El CBCat (Centre Blockchain de Catalunya) de la Cambra de Comerç de Barcelona, i l'Ajuntament de Vic, va fer balanç en roda de premsa a finals de març de l'activitat del Node d'Alimentació des de la seva inauguració. El Node d'Alimentació és una vertical del CBCat situada a la ciutat de Vic i especialitzada en l'aplicació de la tecnologia blockchain al sector agroalimentari. 

“El Node d'Alimentació de Vic es va inaugurar fa aproximadament un any i mig, i en aquest període s'han fet cinc formacions, cinc esdeveniments, cinquanta reunions i una desena d'acompanyaments a empreses des dels seus inicis,” va declarar Carles Agustí, director dels nodes del CBCat. “Ara com ara, podem dir que aquestes activitats han donat servei a una trentena d'empreses del sector, així com més de vuit-cents professionals a títol individual”, va afegir Agustí.

La subseu del CBCat es basa en tres eixos estratègics: el Fòrum Sent Soví, un observatori de les tendències de la tecnologia blockchain en alimentació i begudes amb impacte a escala internacional; l'Espai Llavor, una incubadora per a projectes, i el projecte Carboni Zero, per neutralitzar la petja de carboni, que s'està implementant en fase pilot amb les empreses Bonpreu, Noel i Llet Nostra, amb el suport tecnològic del Centre Beta i SEIDOR. 

Durant la roda de premsa, Albert d'Anta, responsable del CBCat, va destacar que “el Node d'Alimentació de Vic és una eina clau per al sector agroalimentari català en l'aplicació de la tecnologia blockchain, observant projectes de primer ordre en l'àmbit mundial, i treballant per aplicar-los al nostre país”. 

Bet Piella, la regidora de Promoció econòmica, Comerç i Cultura de l'Ajuntament de Vic, va destacar la importància d'aquesta iniciativa per a la ciutat de Vic “a l'hora de fer front als reptes més importants amb els quals es troba actualment el sector d'alimentació i begudes, com són l'impacte en el canvi climàtic, l'augment de regulacions envers la qualitat de producció o la prohibició del plàstic.” La regidora va apuntar també que gràcies a aquest projecte la ciutat de Vic ha esdevingut el centre de referència de Catalunya en innovació alimentària.

En resum, la roda de premsa ha posat de manifest la importància del Node d'Alimentació de Vic com a eina per al desenvolupament i l'aplicació de la tecnologia blockchain en el sector agroalimentari, i ha destacat els èxits aconseguits en el primer any i mig de funcionament. 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top