El nou contracte de manteniment de l’enllumenat públic de Barcelona s’adjudica per 56 milions d’euros

L’Ajuntament de Barcelona va aprovar el passat dimecres, 22 de juny, en la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, la licitació del contracte de manteniment de l’enllumenat públic per al període 2016-2019 per un import de 56.100.000 euros. La durada del contracte és de tres anys amb una possible pròrroga de dos anys més i se’n preveu l’inici l’octubre del 2016.

L’objecte del contracte és el manteniment i el control de les instal·lacions d’enllumenat viari i artístic de Barcelona, per millorar les instal·lacions d’enllumenat i reduir-ne les incidències. Es vol potenciar al màxim l’operativa funcional i el control i la gestió de les instal•lacions per reduir els consums i mantenir la qualitat del servei.

Aquest nou contracte incorpora alguns dels propers reptes de millora de l’enllumenat públic a Barcelona: avançar en el telecontrol fins a arribar al 100%, renovar de manera progressiva les fonts lumíniques per LED, prioritzar l’estalvi del consum i guanyar eficiència energètica per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

El nou contracte garanteix les condicions laborals dels treballadors. Se subroguen els 160 treballadors de la plantilla actual, i es respecten les condicions laborals dels treballadors recollides als convenis laborals. Qualsevol variació de la plantilla haurà de ser comunicada i justificada, i l’haurà d’autoritzar prèviament l’Ajuntament. Les empreses contractistes donaran formació en funció de les necessitats de cada treballador en noves tecnologies lumíniques, en matèria ambiental, de seguretat i salut laboral.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top