El nou pavelló de la Guinardera de Sant Cugat aixecarà l’estructura a finals d'agost

La tinent d’alcalde Susanna Pellicer, com a alcaldessa accidental, acompanyada del regidor d’Esports, Eloi Rovira, han visitat les obres del nou pavelló de la Guinardera. Unes obres que van començar a principis de juny i que és previst que s’allarguin 18 mesos.

De moment s’han fet els fonaments i a partir del 22 d’agost es començarà a aixecar l’estructura. Aquests treballs s’allargaran tres setmanes i posteriorment es farà el tancament amb la construcció de la coberta.

Un equipament funcional però amb totes les prestacions necessàries per acollir competicions esportives. Tindrà capacitat per a tres pistes de joc en posició transversal (PAV3). El projecte conté un rectangle esportiu final de 53m x 32m (1.698,25m2) que incorpora una tercera pista transversal de bàsquet, millorant els objectius de les bases inicials. A més, disposa d’una zona de graderia per a 300 persones assegudes i 4 amb mobilitat reduïda. L’edifici està projectat amb criteris de sostenibilitat i màxima eficiència energètica.

El projecte conté també la construcció dels nous vestidors gràcies a la Diputació de BCN a través de les meses de contractació que aportarà 800.000 euros pels nou mòdul de vestidors i tot l’equipament interior del pavelló.
L’alcaldessa accidental, Susanna Pellicer, ha destacat que “serà el sisè pavelló que tindrà Sant Cugat, creiem que som davant un esforç inversor notable en equipaments esportius en una ciutat mitjana com la nostra amb l’interès de reforçar l’esport i la pràctica esportiva tant a nivell federat com no federat a la ciutat”.

 

Un equipament necessari per a l’esport santcugatenc

La construcció d’aquest nou pavelló contribuirà a cobrir l’alta demanda d’equipaments esportius que hi ha al municipi. Actualment els cinc pavellons que té l’Ajuntament estan pràcticament al màxim de la seva capacitat: cada tarda i vespre tenen una ocupació del 98%. En fan ús un total d’onze entitats esportives, que agrupen 1.600 esportistes repartits en 130 equips.

Paral·lelament l’Ajuntament també ofereix als clubs esportius de la ciutat els gimnasos de les escoles Catalunya, Joan Maragall, la Floresta, Thau i Europa per fer entrenaments. A més, ha signat un conveni amb el CAR per permetre que algunes entitats santcugatenques facin ús de les instal·lacions d’aquest centre esportiu.

El regidor d’Esports Eloi Rovira ha destacat que “la construcció d’un nou pavelló és imprescindible per atendre les necessitats esportives de la ciutat. Amb la posada en marxa d’aquest nou equipament, guanyem en qualitat, més hores d’entrenaments i de competició els caps de setmana de manera que podrem atendre les peticions i demandes amb més comoditat, qualitat i eficiència. Una vegada entri també en funcionament el pavelló del nou Leonardo da Vinci podrem repensar conjuntament el repartiment i distribució de les entitats per tots els equipaments”.
 

Un esforç inversor de 7’5M€

Durant els darrers cinc anys l’Ajuntament ha prioritzat la inversió en equipaments esportius. S’han destinat un total de 7,51 milions d’euros per fer obres de millora i projectar la construcció de noves instal·lacions esportives.

Aquesta aposta respon a la voluntat d’impulsar l’esport com un dels eixos vertebradors de Sant Cugat, fomentar la pràctica esportiva, els hàbits saludables i potenciar l’esport com a eina educativa i de cohesió social.

En aquest mandat és previst portar a terme, entre d’altres, el cobriment de la piscina del Parc Central, ampliar els vestidors del ZEM Jaume Tubau, el cobriment de la pista esportiva de Les Planes i la instal·lació de gespa artificial a les pistes de Sant Francesc.

 

 

 


 

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top