El nou servei de neteja viària d’Olivella incorpora un nou treballador i reforça la recollida en punts negres

El ple ordinari del mes de gener de l'Ajuntament d'Olivella, celebrat el dimarts 26 de gener, ha aprovat el nou contracte de neteja viària del municipi. S’ha aprovat amb els vots favorables del PSC i de Ciutadans, i amb l’abstenció d’IxO, ERC i Junts per Olivella.

L’empresa CEPSA (Ferrovial) ha estat la guanyadora del concurs i iniciarà els treballs al mes de març. El valor mig anual del contracte és de 194.628,26 euros, un 65 % més respecte al contracte anterior. Aquest increment es deu a l’ampliació de l’equip que s’encarrega de realitzar aquest servei, ja que fins ara es disposava de dos treballadors i a partir del març n’hi haurà tres, un dels quals sempre treballarà amb la màquina escombradora. D’aquesta manera, es podran dur a terme diverses tasques de manera simultània. A més, aquesta màquina incorporarà un GPS per tal de saber en quines zones s'està realitzant la neteja i quins punts del municipi resten pendents de netejar.  

El contracte reforça la recollida en punt negres de zones de contenidors on es faran també neteges manuals dels espais. Així mateix, s’amplia la bossa d’hores per a tasques d’emergència i per a la neteja després d’actes i esdeveniments a 80 hores.

A partir d’ara, el servei de recollida de saques, que suposa una despesa extra, passarà a realitzar-se dins de l'horari del servei i, per tant, estarà inclòs en el preu del contracte, aquestes noves condicions permetran que s’efectuï amb més freqüència i ajustat a les necessitats reals de cada moment. El nou servei també contempla la substitució de tota la maquinària convencional, com les bufadores i les desbrossadores, a elèctrica amb l’objectiu de reduir la contaminació acústica.

El regidor de Medi Ambient i Espai Públic, Jonay Reguera, considera que “un dels serveis fonamentals d’un municipi és la neteja viària, ja que d’aquest servei depèn la salubritat dels carrers i la convivència dels veïns i veïnes. Per això, hem apostat per millorar i ampliar el contracte i hem aprofitat per beneficiar el medi ambient reforçant el reciclatge i renovant la maquinària amb energia sostenible”.

En el marc del compromís de l’equip de govern per tenir cura de la via pública d’Olivella, s’ha ampliat el servei de recollida de mobles i trastos vells, que a partir d’ara en comptes de fer-se dos divendres al mes, es realitzarà tots els divendres. A més, en aquest context, l’Ajuntament d’Olivella ja va impulsar la deixalleria mòbil per tal de fomentar el reciclatge entre la ciutadania i està ampliant la deixalleria municipal, on està previst que s’habilitin més contenidors.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top