El nou tanatori d’Olesa s’estrenarà per Tots Sants

El nou tanatori que s'està construint al cementiri de Can Singla d'Olesa s'estrenarà per Tots Sants. Així ho ha explicat el regidor de Territori i urbanisme, Pere Planas, que ha avançat que l'equip de govern del Bloc Olesà ha presentat a la Diputació un projecte d'adequació dels camins per arribar a peu al cementiri de Can Singla, amb vistes que l'ens provincial pugui finançar-ne una part. El nou tanatori, que també tindrà crematori, ha suposat un cost de més de 860.000 euros, despesa a càrrec de l'empresa que té la concessió de la gestió del cementiri de Can Singla.

Pere Planas ha explicat que les obres del tanatori, que van arrencar ara fa prop d'un any, concretament el 29 d'agost del 2011, estan seguint el calendari previst. L'obra està emmarcada dins l'adjudicació de la concessió del manteniment i explotació del cementiri municipal de Can Singla, que va guanyar l'empresa Exfun, que també gestiona altres cementiris del Baix Nord i el tanatori de Martorell.

Tot i que les obres continuen el calendari previst, l'empresa ha hagut de solucionar alguns problemes, com ara d'adequació de les torrenteres que passen a banda i banda del cementiri. Segons ha detallat Pere Planas, s'ha netejat tot i s'han reconduït les aigües per evitar la degradació futura de la part baixa del cementiri.

També s'han construït 96 nínxols nous i s'han fet les obres per a la recollida de les aigües pluvials dins el recinte del cementiri, ja que fins ara no hi havia clavegueram.

Segons el projecte, el nou edifici de serveis funeraris tindrà diferents espais de recepció (vestíbuls, sala de màquines de bar i serveis higiènics públics); espais de coordinació (despatx d'atenció, despatx de gestió, suport administratiu, arxiu i magatzem); dues sales de vetlla amb avantsala, sala d'acollida de familiars i sala d'exposició del fèretre (amb refrigeració); una sala d'incineració amb crematori i una sala multiconfessional amb capacitat per a 100 persones.
També contempla espais de circulació de fèretres (accés de vehicle funerari, sala de preparació de fèretres i accés a sales d'exposició de fèretre) i espais de logística (vestidors i serveis del personal, magatzem general i locals tècnics).

El del tanatori és un projecte que el Bloc Olesà “hereda” de l'anterior govern tripartit, que va impulsar que la gestió del cementiri es fes mitjançant una concessió a 45 anys, i que inclogués la tan reclamada construcció del tanatori.

Pere Planas ha admès que al Bloc Olesà li hagués agradat que les coses es fessin d'una altra manera, i sobretot, que el tanatori s'hagués construït en uns terrenys de dins el nucli urbà. Per aquesta raó, ha assegurat, l'equip de govern buscarà la manera de facilitar l'accés al tanatori a les persones que no puguin disposar de vehicle. En aquest sentit, ha avançat que ja ha fet arribat a la Diputació de Barcelona un projecte d'adequació dels camins per arribar-hi a peu, amb vistes que l'ens provincial pugui finançar-ne una part. Tot i ser crític amb el projecte, Pere Planas ha destacat que el Bloc Olesà valora l'esforç que ha fet l'empresa Exfun per realitzar les obres del tanatori i adequar el cementiri, i ha remarcat que l'equip de govern també vigilarà que s'acompleixi tots els termes de la concessió. En qualsevol cas, hi ha afegit, les relacions entre l'Ajuntament i l'empresa són molt bones.


Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top