El nou Tomorrow.Building impulsarà la transició verda i digital en la construcció

Com la intel·ligència artificial, el big data, els bessons digitals i la realitat estesa estan transformant la nostra manera de construir les nostres ciutats? És possible descarbonitzar una indústria? Com haurien de ser els edificis i les infraestructures del segle 21? Aquestes i altres qüestions s'abordaran a Tomorrow.Building, el nou fòrum de debat i exposició que Fira de Barcelona posa en marxa per donar suport a la transformació del sector de la construcció, que se celebra conjuntament amb Smart City Expo World Congress (SCEWC), del 7 al 9 de novembre al recinte de Gran Via.

El sector de la construcció és crucial per assolir els objectius energètics i mediambientals globals. Segons dades de l'Aliança Mundial d'Edificis i Construcció (GlobalABC) 'World Buildings and Construction Status Report 2022', al voltant de 100 mil milions de tones de residus a tot el món són causats per la construcció, renovació i demolició, i al voltant del 35% s'envia a abocadors. El sector també és responsable d'un terç del consum energètic i de les emissions globals. És per això que les institucions internacionals estan desenvolupant plans d'acció per fer nous edificis de zero emissions en una dècada i adaptar les estructures existents per passar de consumidors d'energia passius i ineficients a participants actius en el sistema energètic.

En aquest context i davant els complexos reptes de futur, Fira de Barcelona llança Tomorrow.Building, una iniciativa que vol contribuir a un canvi positiu en la manera de planificar, construir, reformar i gestionar edificis i infraestructures. Ho farà a través d'una trobada internacional on es reuniran líders de la indústria, experts, empresaris i responsables governamentals per impulsar aquesta transició cap a un sector més circular, digital i ecològic, tenint en compte també el seu impacte en el mercat immobiliari, així com en l'accessibilitat a l'habitatge.

Durant tres dies, Tomorrow.Building organitzarà un programa de conferències juntament amb un espai d'exposició amb les empreses més innovadores del sector per abordar temes clau com la construcció digital i sostenible, la renovació i descarbonització d'edificis, edificis i infraestructures intel·ligents, economia circular, Facility Management o PropTech.

La directora de Tomorrow.Building, Ione Ruete, ha afirmat que "l'objectiu és reunir tot l'ecosistema de construcció sostenible per compartir els avenços que ja estan transformant aquesta indústria. BIM, nous materials, edificis intel·ligents, bessons digitals, robòtica i impressió 3D són el present que ens ha d'ajudar a transformar la construcció de les ciutats del futur per fer-les més sostenibles, eficients en recursos, resilients i inclusives".

D'aquesta manera, la nova iniciativa aportarà els continguts sobre el sector de la construcció com a actor clau en el disseny de les ciutats del futur per a SCEWC, el major esdeveniment mundial sobre ciutats i innovació urbana, que en la seva última edició va reunir més de 20.000 assistents i més de 700 ciutats de 140 països. 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top