El Palau d’Esports de Granoller s’adequa per la gran cita del Mundial de Handbol Femení i es fa més eficient

Granollers està ultimant els preparatius com a seu principal del Mundial d’Handbol Femení que comença l’1 de desembre i que serà el més global de la història amb 32 països participants. Prop de 500 persones faran de voluntaris ajudant l’organització durant aquest campionat, que s’espera que tingui una audiència televisiva potencial propera als 700 milions d’espectadors.

El Palau d’Esports, serà escenari de 38 partits, des de la fase preliminar fins a la fase final. A Granollers jugaran la fase preliminar els grups A (França, Montenegro, Angola i Eslovènia) i F (Dinamarca, Corea del Sud, Tunísia i República del Congo). Els primers partits es jugaran dijous 2 de desembre, a les 18 h i a les 20.30 h.

Per aquest motiu el Palau d’Esports s’ha renovat per acollir aquest gran esdeveniment esportiu i alhora poder practicar esport en òptimes condicions des d’ara i en els propers anys.

Les principals inversions realitzades per adequar el Palau, que es va estrenar el 1991 amb motiu del Jocs Olímpics de Barcelona, han estat:

Instal·lació de graderies retràctils automatitzades. Substitució de les graderies instal·lades que es manipulaven manualment per quatre mòduls de graderies telescòpiques motoritzades amb un aforament de 1.308 seients. Amb aquest canvi serà molt més fàcil poder utilitzar la pista transversalment.

Canvi del paviment sintètic de la pista principal. S’ha substituït l’antiga pista sintètica per una de nova amb un increment de la superfície de joc, de manera que es pot fer servir longitudinalment o bé disposar de dues pistes transversals, fet que permetrà guanyar hores extra d’entrenament.

Instal·lació d’il·luminació led a la pista principal. S’ha substituït tot l’enllumenat existent dins del Palau i a l’exterior per un de nou de tecnologia LED. Aquest canvi suposa una millora de la intensitat lluminosa dins de les pistes i, alhora, un estalvi energètic en el consum. A la pista principal s’han col·locat 24 focus led i a la pista annexa, 40 , mentre que a l’exterior se n’han col·locat 4, que milloraran la il·luminació de la zona de l’aparcament. Amb aquesta intervenció es preveu reduir el consum elèctric en gairebé un 46 %, de manera que s’aconsegueix una millor eficiència energètica de l’edifici.

Instal·lació de plaques fotovoltaiques. En total la instal·lació disposarà de 222 panells solars fotovoltaics distribuïts en tres camps solars, a les cobertes sud, est i oest del Palau. Aquests panells han de permetre cobrir les necessitats d’autoconsum elèctric del Palau amb l’estalvi consegüent en la factura elèctrica de l’equipament. També s’instal·laran bateries de liti per emmagatzemar l’energia sobrant per al seu aprofitament posterior.

La instal·lació generarà 95.892 kWh/any d'electricitat d'origen renovable, un estalvi de 9.940,00 €/any i evitarà l’emissió de 36,92 Tn equivalents CO2/any.

Nou marcador. S’acaba d’instal·lar un nou marcador en forma de cub de quatre cares que permet també reproduir vídeo.

Aïllament de les portes d’accés al Palau d’Esports. S’està millorant l’estanquitat de les portes metàl·liques del vestíbul del Palau per reduir les pèrdues tèrmiques de l’espai.

Canvi del paviment sintètic a la pista annexa. En el que serà la zona de treball dels mitjans de comunicació durant el Mundial, es va canviar el paviment a causa del seu estat.

Millora de les instal·lacions d’aigua calenta sanitària i calefacció. L’objectiu ha estat disposar de quatre noves calderes, tres per als vestidors i un per a la pista annexa, per millorar l’eficiència energètica de l’edifici i estalviar un 20 % en el consum de gas.

A més s’han dut a terme mesures de protecció contra incendis i evacuació, millores d’accessibilitat a la llotja i en els seus seients.

La inversió total ha estat d’1,6 milions d’euros que han estat subvencionats pel Consejo Superior de Deportes i la Diputació de Barcelona. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top