El Parc del Nord ha obert a la ciutadania un nou espai verd amb 500 arbres nous, zones per passejar, fer esport i on els infants puguin jugar.
El districte 3 compta amb un nou espai verd a disposició dels veïns i veïnes. L’àmbit del Parc del Nord ubicat entre els carrers de Corones i Clavells obre avui a la ciutadania i posa a l’abast noves zones de passeig i estada, així com espais per al joc infantil i per a la pràctica esportiva. Durant la configuració d’aquest nou pulmó verd, s’hi han plantat 500 nous arbres que s’han sumat als existents. En la urbanització i arranjament d’aquesta zona, s’han invertit uns 2,5 M€, cofinançats pels fons europeus FEDER (EDUSI).
Paral·lelament l’Ajuntament continua treballant per fer realitat una nova fase de treballs, que permetran reforçar la vegetació en diferents punts ja urbanitzats del Parc entre la plaça de la Primavera i el carrer dels Clavells i urbanitzar tot un nou àmbit entre el carrer dels Clavells i la rotonda que connecta amb la carretera de Castellar. Entre les actuacions d’aquesta nova fase, s’arranjarà l’espai d’aparcament a prop del passatge de Guanta, amb una cinquantena de places, donant així resposta a una demanda veïnal.
Què s’ha fet al Parc del Nord
La primera fase del Parc, que ha permès configurar un nou espai verd entre els carrer de Corones i Clavells, ha comportat reperfilar la topografia, definir les bases de laminació de l’aigua i configurar els camins. A més de la plantació de 500 arbres i múltiples actuacions vinculades a la jardineria, s’hi han col·locat 54 bancs i cadires, 12 taules de pic-nic, un gran joc infantil, 4 taules de ping-pong, 3 cistelles de bàsquet i darrera del Pavelló, on també s’han fet actuacions d’obra civil, s’han ubicat 4 pistes de petanca. El projecte ha inclòs una nova àrea de gossos i noves instal·lacions de reg i enllumenat.
Un pulmó verd per a la ciutat
El Parc del Nord serà un dels corredors verds més importants de Sabadell, amb una superfície aproximada de 76.000 m2 entre el carrer de Corones i la rotonda. Amb el Parc es recupera el corredor ecològic de l’antic torrent del Capellà, amb una zona verda pensada per tal que sigui permeable, de manera que les aigües superficials tinguin un procés d’infiltració natural. Aquest efecte s’aconsegueix reduint al mínim les superfícies pavimentades i acumulant les aigües de la pluja en petites basses de laminació connectades a la ciutat. Aquesta operació està pensada perquè contribueixi també a la millora de la biodiversitat local.