El Parc Nadal, un espai de proves urbà a Sant Feliu

Sant Feliu disposa d’un nou banc de proves al Parc Nadal per a projectes smart cities, que permetran reduir la despesa pública, reduir el CO2, millorar l’eficiència energètica i una mobilitat sostenible.


Estalvi amb el nou model de telegestió
 
Per adaptar el reg al model de telegestió, s'ha substituït més d'un quilòmetre dels tubs de la xarxa de reg soterrada del parc Nadal. I en l'enllumenat, s'han substituït els antics punts de llum aeris per uns de nous de tecnologia led, més sostenibles. S'han canviat els 36 llums del parc, que ara funcionen amb telecontrol.
 
El que s'ha aconseguit és reduir la intensitat la llum depenent de la franja horària: els llums s’encenen amb la posta de sol i a mesura que s’apropen les 11 de la nit la intensitat va baixant fent una reducció del 80% al 10%. La gestió és telemàtica, és a dir, que es fa a distància, i permet controlar els llums des de l’Ajuntament. Segons l'Ajuntament, tot plegat ha permès estalviar prop de 1.400 euros. Es calcula que es podrà recuperar la inversió en 6 o 8 mesos.
Actualment a tota la ciutat hi ha 63 escomeses elèctriques que donen un servei d’enllumenat exterior i quasi 5000 punts de llum repartits per tota la ciutat. 

 
Extensió del model a tota la ciutat

El nou sistema de telegestió que s'ha implantat al Parc Nadal no ha suposat cap inversió per l'Ajuntament, ja que ha estat l'empresa Omega Peripherals a través de la seva unitat de negoci dedicada a Smart City, Equilivrium Solutions, qui l'ha cedit a Sant Feliu, per la seva implicació en el món de les smart city. Segons el Director de Solucions d’Equilivrium Solutions, Carlos Hospital, “la reforma amb models de pàrquings intel•ligents o enllumenat millorarà la vida dels ciutadans”
Quan la prova del Parc Nadal estigui totalment acabada es farà una ampliació a altres zones de la ciutat.
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top