El parc Ramon Barnils de Sant Cugat amplia el seu espai de zona verda en 4.000 metres quadrats

El Parc Ramon Barnils disposarà de 4.064 metres quadrats més d’espai. L’Ajuntament ha adquirit una de les parcel·les de propietat privada situades dins d’aquest parc, just al costat del carrer Ferran Romeu, a través d’una expropiació de mutu acord amb els propietaris. Cal recordar que aquesta propietat estava situada en una parcel·la qualificada com a zona verda (6b) i que, per tant, no podia desenvolupar-se edificatòriament.

Ara el consistori està efectuant els treballs per enretirar el fibrociment que es troba en l’edifici existent –on anteriorment no hi residia ningú- i posteriorment el tirarà a terra. Després s’adequarà tot l’espai de la parcel·la com a zona verda per incorporar-la al parc. D’aquesta manera, el centre de la ciutat guanyarà encara més espai de parc i jardí en benefici de la ciutadania.

“Amb aquest tipus d’actuacions intentem que corredors verds provinents de Collserola penetrin dins de la ciutat. L’ampliació del Parc Ramon Barnils ens permet consolidar l’eix verd que va de l’avinguda Gaudí, el Parc Ramon Barnils, el Monestir i Coll Favà”, ha dit el regidor d’Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, que aquest migdia ha presentat aquesta actuació juntament amb el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech. En aquest mateix acte tots dos regidors també han explicat la propera adequació del nou Parc de Sant Cebrià. 


El parc de Sant Cebrià, una nova zona verda per a la ciutat

L’Ajuntament iniciarà a principis de desembre les obres d’adequació del nou parc de Sant Cebrià en una parcel·la de 9.000 metres quadrats situada damunt d’un tram soterrat dels Túnels de Vallvidrera, entre l’avinguda Bilbao, el passeig Olabarria i el carrer Miranda del Vallès.

Es tracta d’una restauració paisatgística d’aquesta parcel·la –que actualment és un descampat- per convertir-la en una zona verda formada per prats, plantacions d’arbres i mobiliari de passeig. S’adequarà un camí rústic per facilitar el pas i l’estada dels ciutadans. Al perímetre de tota la parcel·la s’instal·laran petites pilones de fusta per evitar l’entrada de vehicles al parc. L’actuació tindrà un cost de 65.339’84 € i anirà a càrrec de l’empresa Talio SA. Està previst que finalitzi al mes de febrer.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha remarcat que “la restauració paisatgística d’aquest espai s’adaptarà al condicionat que suposa tenir, just a sota, un pas soterrat de l’autopista dels Túnels de Vallvidrera”. A més, ha subratllat que “la vegetació que es planti serà autòctona per tal de no haver de necessitar recursos hídrics excessius”.
 

Font: Ajuntament de Sant Cugat
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top